Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Не літає 10" дюймовий Fpv дрон на рамі Mark 4 v2

• Автор теми Автор теми Gleb
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 52
  • Перегляди Перегляди 2 тис.

Gleb

Активіст
Учасник

Репутація:

10.08.25
66
14
8
🎮
radiomaser tx12
🥽
e800d
🛸
10"
Всім добрий день, зібрав дрон на рамі Mark 4 v2, пропи gemfan 1050. Прошив в бетафлайт, запустив сгорів конденсатор, поняв шо проблема з фильтрами і підами, поменяв конденсатор, зробив піди та фільтри як на відео цього цувачка з такими налаштуваннями дрон змог взлетіти АЛЕ спустя 10-15 секунд вісиння вирубився один мотор та дрон впав и пойшов дим, після огляду дрону обноружив що відірвался провод мотору, згоріло щось на польотнику и щось на регулятору(фото ніже) обмотка на моторах змініла колір, але воні були не дуже прям горячі. Як мені настроїти налаштування так щоб все працювало? Ще бетафлайт чомусь не видить sd карту щоб записати Black box хоча карту в слот я вставляю. БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ДОПОМОЖЕТЕ

Вкладення

• photo_2025-08-10_09-57-38.jpg
    photo_2025-08-10_09-57-38.jpg
    121.9 КБ · Перегляди: 14
  • photo_2025-08-10_09-57-40.jpg
    photo_2025-08-10_09-57-40.jpg
    123.9 КБ · Перегляди: 16
  • photo_2025-08-10_09-57-46.jpg
    photo_2025-08-10_09-57-46.jpg
    104.1 КБ · Перегляди: 15
Згорів ключ керування мотором на ESC. Це означає, що або мотор був несправний (механічне блокування або КЗ в обмотці) або неправильно підібрані комплектуючі.
Зміна налаштувань не допоможе. Тепер визначати, які елементи згоріли, купувати нові. І рекомендую після збірки перед першим підключенням батареї перевіряти на КЗ або використовувати смоукстопер.

• Like
Реакції: Gleb
Згорів ключ керування мотором на ESC. Це означає, що або мотор був несправний (механічне блокування або КЗ в обмотці) або неправильно підібрані комплектуючі.
Зміна налаштувань не допоможе. Тепер визначати, які елементи згоріли, купувати нові. І рекомендую після збірки перед першим підключенням батареї перевіряти на КЗ або використовувати смоукстопер.
Coldmanмотори напевно всі вижили, 900kv для 10" це нормальний kv?

Тріск міг бути якщо пробивала іскра між обмотками. Або в місці пайки до ESC, якщо не ізольовані елементи були надто близько

Вкладення

• photo_2025-08-10_12-40-03.jpg
    photo_2025-08-10_12-40-03.jpg
    132.6 КБ · Перегляди: 17
Переглянути попередні відповіді...
ось так було спаяно(це вже новий регуль)
GlebСилові до батки ще відносно ок припаяні, але мало флюсу.
А от мотори... Як на мене, в деяких місцях забагато ізоляції знято. В інших мало припою, в деяких забагато. І знову ж, мало флюсу. Пошукайте на ютубі уроки пайки від "Соціальний дрон" чи інших. І наступного разу обов'язково перевіряйте на КЗ перед подачею напруги.

• Like
Силові до батки ще відносно ок припаяні, але мало флюсу.
А от мотори... Як на мене, в деяких місцях забагато ізоляції знято. В інших мало припою, в деяких забагато. І знову ж, мало флюсу. Пошукайте на ютубі уроки пайки від "Соціальний дрон" чи інших. І наступного разу обов'язково перевіряйте на КЗ перед подачею напруги.
Coldmanдобре

ОГО
ну тут варіант що не тим жалом користуєтесь
або надвисока температура
я рукожоп, але в мене такого не було :)

Щось застрягло між першим і другим мосфетом праворуч

Переглянути попередні відповіді...
в мане паяльник в загалі такой що в нього жало плавиться
Gleb
В мене такий - дешевий варіант.
Але для такої роботи саме те.
Тут без нормального паяла особо не наробиш чогось нормального.

• Like

Вкладення

• photo_2025-08-10_15-12-13.jpg
    photo_2025-08-10_15-12-13.jpg
    130.4 КБ · Перегляди: 13
ОГО
ну тут варіант що не тим жалом користуєтесь
або надвисока температура
я рукожоп, але в мене такого не було :)

Щось застрягло між першим і другим мосфетом праворуч
PhoenixА от меніздається, шо тут припой як це українською "тугоплавкий", а паяльник маловатний. Результат схожий

Жала брать окремо. Бо в комплекті для дронів не підходять.

BC1 - для дуже малих контактів
BC2 - для моторів і контактів
C4 - для силових

C4 - для силових
PhoenixБачив би ти, якою я "сокирою" радянською паяв... навіть дрібніші речі... сорокаватник зламався, залишилась сокира 60 ват та 15 ват. І от не хочется брати шось, хочется вже паяльну, але все зациклюється на коштах.

Мб в вас є досвід із "мобільними" паяльниками на акумах?

Бачив би ти, якою я "сокирою" радянською паяв... навіть дрібніші речі... сорокаватник зламався, залишилась сокира 60 ват та 15 ват. І от не хочется брати шось, хочется вже паяльну, але все зациклюється на коштах.

Мб в вас є досвід із "мобільними" паяльниками на акумах?
emptysourceGVDA GD301 може працювати від акума.
Там позаду штекер виймається. Може від мережі, може від акума. Але він теж здається 65 ват, так шо акум нормальний треба.

C4 - для силових
PhoenixА яка обрівіатура ціх жал? То есть Т12 вони 139мм, є ще GD то які саме за цей паяльник?

А яка обрівіатура ціх жал? То есть Т12 вони 139мм, є ще GD то які саме за цей паяльник?
GlebGVDA
З Т12 здається не сумісні

FNIRSI HS-01 /GVDA GD300/T85 OLED

• Like
зараз побачив що в мене після того польоту ще і приїомнік сгорів, чому все позгорало?

Вкладення

• photo_2025-08-10_16-08-53.jpg
    photo_2025-08-10_16-08-53.jpg
    77 КБ · Перегляди: 12
КЗ
і ще замкне якщо стільки припою між мосфетами буде

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
GlebЧистим зубною щіткою с ізопропиловим спиртом і візуально дививмось чи є десь крапельки припою чи не контачить він з чимось іншим з чим не повинен.

Потім підключаємо через Smoke Stoper - рекомендую Vifly Smoke Stopper v2
В разі чого він вирубить все швидко ще до критичної межі.

і Ваш паяльник не підходить.
Треба різна температура під різні контакти щоб не бризкало припоєм і не тікло з нього.

А тема з марярним скотчем при пайці це добре. Навіть з нормальним паяльником така фігня можлива. Так шо молодець шо поклав і в наступні рази теж використовуйте!

нова єлектроніка за армив дрон - норм, дал чуть газу дрон почало ка бешеного шатати и на фул газу полетів в небо - ось блек бокс, що не так ? запись з black box

Я не спец по фільтрам, але наче бачу що вібрації виходять за межі фільтрів. Вібрації наче сильні і наче від моторів. Ви включили RPM фільтр?

Я не спец по фільтрам, але наче бачу що вібрації виходять за межі фільтрів. Вібрації наче сильні і наче від моторів. Ви включили RPM фільтр?
Phoenixда, включив, там вібрації от 0 до 200 герц самі больші із того що я знаю це означае що проблема в рамі, я іх начепто заглушив але все одно не працює

да, включив, там вібрації от 0 до 200 герц самі больші із того що я знаю це означае що проблема в рамі, я іх начепто заглушив але все одно не працює
Glebрама здається до 20 гц вібрації
Це взагалі, не у Вашому випадку.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху