Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Перестав нормально працювати один з пропелерів Meteor 75 Pro

Good-Luck

Новачок
Учасник

Репутація:

10.08.24
9
7
3
🎮
Radiomaster Boxer
🥽
Skyzone 040 Pro
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Друзі, вітаю. Не встиг розібратися з окулярами, як вже є проблема з дроном (з розрахунком того, що в квартирі плитка і як він падав, не дивуюся :))

Перестав нормально працювати один з пропелерів. Можна сказати при ARM від прокручується повільно\ривками.

Перше, що зробив, це відкотив до заводу і зняв пропелер (чогось зайвого НЕ було, сам пропелер не пошкоджений) - НЕ допомогло.
- Питання #1 - з чого можна почати ремонт. P.S. Досвіду НЕ маю, інструменту +- самий елементарний, без паяльника. Єдине, що приходить на думку, це заміна цього двигуна.
- Питання #2 - хто може братися за ремонт за $? Може є, кому це цікаво...

Ще один важливий момент. Коли відкатив до заводу, в розілі Video Transmetter видає помилку:
Знімок екрана 2024-09-08 145957.jpg

Але при увімкненні окулярів, відеоприймач розпізнає. Він працює.

90% що проблема як була у мене (описана вище) Мабуть пробитий ключ керування, у мене починалось з таких самих симптомів. Можна спробувати переставити мотори, тоді буде ясно чи проблема з мотором чи на платі.

90% що проблема як була у мене (описана вище) Мабуть пробитий ключ керування, у мене починалось з таких самих симптомів. Можна спробувати переставити мотори, тоді буде ясно чи проблема з мотором чи на платі.
ColdmanДякую. Вище написано, що Артем (GoodviN) займається ремонтом?

Продаваць на Алі дав якусь відповідь?

Дякую. Вище написано, що Артем (GoodviN) займається ремонтом?

Продаваць на Алі дав якусь відповідь?
Good-LuckЯ не на Алі брав, на олх. Підозрюю що він згорів, бо кінчик антени потрапив під пропеллер. Так, Артем все поремонтував. Рекомендую все ж спробувати поміняти місцями мотори.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
хм .. а у якому ті режимі запускаєшь дрон?.. по перше.. він може себе корегувати на низких оборотах, при різних режимах стабілизаціі та допомоги, він може стояти не ровно и себе править.. в мене часто дрон іноди крутить на холостих погано одним до газу.. потім все ок. нібито.. але ще можно перевірити надійність розьємів моторі на рамі.. як одігнуті. іноді штекери відпадають від розьємів..в мене вони навіть клеем пролиті трошки.

а то про відео -то мабуть так откатив))) що налаштування відео таблиць нема..

зі свого досвіду скажу - дуже погано щось ремонтувати не розуміючи чи коректно воно працює, чи то тильки сдається що воно глуюче))))

Привіт, зіштовхнувся з даною проблемою раніше, я про дану проблему детально розповів продавцю на аліку і він вислав мені новий FC, чекаю.
Для початку краще спробувати замінити мотори місцями і перевірити чи проблема залишилася на тій позиції де і була з самого початку.
Проблема тут в дизайні дрона, FC розрахований на 5А, а якщо подивитись специфікацію мотора 1102 22000kv то струмовіддача більше 5А, моментами доходить до 6.1-6.3А
Тому ніякого додаткового навантаження і довгої агресивної роботи, та і це більше питання наскільки ключі мотора мають запас надійності, виглядає так, що це уже 3 подібна проблема на даному форумі, я за 2 тижні спробую самостійно замінити силовий ключ на даному FC і перевірити але я теж не експерт і можу десь зафакапити 🤣

IMG_3029.jpeg IMG_3028.jpeg

Чому люди спочатку щось ломають а потім задають питання?
По камері - накатуй заводські налаштування з сайту бетафпв і все запрацює. Прошивка то останнє що потрібно було трогати.
По мотору - то дуже відома болячка метеорів. Винуватці цього лиха - роз'єми двигунів, іх треба перетикати час від часу, особливо після жорстких падінь.

Привіт, зіштовхнувся з даною проблемою раніше, я про дану проблему детально розповів продавцю на аліку і він вислав мені новий FC, чекаю.
Для початку краще спробувати замінити мотори місцями і перевірити чи проблема залишилася на тій позиції де і була з самого початку.
Проблема тут в дизайні дрона, FC розрахований на 5А, а якщо подивитись специфікацію мотора 1102 22000kv то струмовіддача більше 5А, моментами доходить до 6.1-6.3А
Тому ніякого додаткового навантаження і довгої агресивної роботи, та і це більше питання наскільки ключі мотора мають запас надійності, виглядає так, що це уже 3 подібна проблема на даному форумі, я за 2 тижні спробую самостійно замінити силовий ключ на даному FC і перевірити але я теж не експерт і можу десь зафакапити 🤣

IMG_3029.jpeg IMG_3028.jpeg
GoodviNЯкщо глянути в даташит на ключі, то вони витримують короткочасні навантаження до 7А. Тобто запасу по суті нема. А як показує практика ключі частіше за все горять коли щось застрягло в пропі, а ви даєте повний газ. Наприклад у режимі черепахи.

Якщо глянути в даташит на ключі, то вони витримують короткочасні навантаження до 7А. Тобто запасу по суті нема. А як показує практика ключі частіше за все горять коли щось застрягло в пропі, а ви даєте повний газ. Наприклад у режимі черепахи.
NickiProp stuck відома проблема, але до мене прийшла геніальна ідея, щоб не йти на своїх двох далеко я підвісив ключі від авто до метеора і вирішив зробити швидку доставку, звісно з навантаженням в 70% від власної ваги і такому режимі роботі (70-80 thr) в 1-2 хвилин нічим добрим не закінчилось, ключі то я доставив, а метеорчик не витримав такого стрес тесту. :ROFLMAO:

Prop stuck відома проблема, але до мене прийшла геніальна ідея, щоб не йти на своїх двох далеко я підвісив ключі від авто до метеора і вирішив зробити швидку доставку, звісно з навантаженням в 70% від власної ваги і такому режимі роботі (70-80 thr) в 1-2 хвилин нічим добрим не закінчилось, ключі то я доставив, а метеорчик не витримав такого стрес тесту. :ROFLMAO:
GoodviNСпалив ключі за допомогою ключів:ROFLMAO:(y)

Вітаю, спільното!
маю схожу проблему, але з нюансами) може хто шо підкаже
за два-три тижні після придбання почав настабільно запускатись/працювати 3-й (лівий задній) мотор.
заміна моторів місцями результату не дала - лівий задній невірно праюцє (фото з бетафлай додав)
а ось нюанс: коли вирішив зняти відео роботи, почали глючити два інші мотори (на відео) потім все запрацювало
а лівий задній зі вчора взагалі замовчав. зараз три працюють норм.

як можна діагностувати та вирішити проблему?

Вкладення

• IMG_5326.jpeg
    IMG_5326.jpeg
    380.3 КБ · Перегляди: 18
Вітаю, спільното!
маю схожу проблему, але з нюансами) може хто шо підкаже
за два-три тижні після придбання почав настабільно запускатись/працювати 3-й (лівий задній) мотор.
заміна моторів місцями результату не дала - лівий задній невірно праюцє (фото з бетафлай додав)
а ось нюанс: коли вирішив зняти відео роботи, почали глючити два інші мотори (на відео) потім все запрацювало
а лівий задній зі вчора взагалі замовчав. зараз три працюють норм.

як можна діагностувати та вирішити проблему?
Plast
Для початку спробуйте почистити мотори й польотник й перевірити візуально чи ніяких механічних дефектів не видно. А потім гляньте в ESC configurator чи усі чотири регулятори в порядку софтово, чи там ніяких підозрілих значень параметрів немає.

Переглянути попередні відповіді...
Для початку спробуйте почистити мотори й польотник й перевірити візуально чи ніяких механічних дефектів не видно. А потім гляньте в ESC configurator чи усі чотири регулятори в порядку софтово, чи там ніяких підозрілих значень параметрів немає.
elektroNIKдякую
все перебрано, чисто, візуально дефектів не виявлено (і як, доречі, чистити обслуговувати мотори?)
а ось про софт моторів в конфігураторі нажаль не розумію
чи мова про прошивки контролерів?

дякую
все перебрано, чисто, візуально дефектів не виявлено (і як, доречі, чистити обслуговувати мотори?)
PlastНа рахунок чистки є в нас обговорення: https://fpvua.org/threads/remont-i-obslugovuvannja-dviguniv-fpv-droniv.141
А прошивки я б не чіпав поки що (якщо їх зміна не призвела до цих проблем). Тільки конфігурацію подивився. Які параметри мають бути у вас не підкажу, бо від моделі до моделі вони можуть відрізнятися, але якщо скрін кинете, то гляну своїм оком чи нічого не впаде нічого підозрілого в око :)

дякую
PlastВи усю гілку зверху читали?
Роз'єми не болтаються?

На рахунок чистки є в нас обговорення: https://fpvua.org/threads/remont-i-obslugovuvannja-dviguniv-fpv-droniv.141
А прошивки я б не чіпав поки що (якщо їх зміна не призвела до цих проблем). Тільки конфігурацію подивився. Які параметри мають бути у вас не підкажу, бо від моделі до моделі вони можуть відрізнятися, але якщо скрін кинете, то гляну своїм оком чи нічого не впаде нічого підозрілого в око :)
elektroNIKВоно візуально виглядає як десінк при старті. У мого такі ж самі приколи, може не запустити якийсь двигун, зазвичай якийсь з задніх. Перетикуєш роз'єм і все знов нормально працює до наступного гарного крашу)
Я думаю можна трохи підняти потужність на старті через конфігуратор щоб він більш впевнено штовхав двигуни, але поки то робити ліньки, та треба дивитися яка там прошивка, бо там був баг на старіших версіях.

Якщо двигун все, замовчав, то залишається лише зняти його та спробувати на робочому каналі. Якщо не крутить, або крутить з низькими обертами - то все. Також спробувати на неробочому каналі робочий двигун. От і вся діагностика.

Якщо двигун все, замовчав, то залишається лише зняти його та спробувати на робочому каналі. Якщо не крутить, або крутить з низькими обертами - то все. Також спробувати на неробочому каналі робочий двигун. От і вся діагностика.
Nickiзаміна місцями моторів дає результат наступний:
- на тому ж каналі інший двингун не працює
- на іншому каналі "неробочий" двигун працює
схоже або силовий ключ, або шось інше по залізу

Переглянути попередні відповіді...

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху