Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Попав фпв дрон на руки, ваші рекомендації?

neveragain

Новачок
Учасник

Репутація:

19.05.26
3
1
3
Ось така fpvшка на руках, як вибрати гвинти, акум, антенку і джойстик? Абсолютний нуль в темі поки що, основна платка SpeedyBee F405 V3

Вкладення

• IMG_3317.jpeg
    IMG_3317.jpeg
    271.4 КБ · Перегляди: 32
  • IMG_3318.jpeg
    IMG_3318.jpeg
    391.2 КБ · Перегляди: 32
  • IMG_3319.jpeg
    IMG_3319.jpeg
    228.3 КБ · Перегляди: 32
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Уууууу! Якщо дійсно хочеш розібратися то вважай, що випав десь на 2-а місяці з звичного життя)))
Допожу скоротити цей період.
В тебе аналоговий 7-ми дюймовий дрон, на рамі Mark4 з непоганими комплектуючими.
https://oscarliang.com/ - це статті з відповідями на питання з якими ти стикнешся.
- в нього безліч відео для початківців.

Уууууу! Якщо дійсно хочеш розібратися то вважай, що випав десь на 2-а місяці з звичного життя)))
Допожу скоротити цей період.
В тебе 7-ми дюймовий дрон, на рамі Mark4.
https://oscarliang.com/ - це статті з від повідями на питання з якими ти стикнешся.
- в нього безліч відео для початку.
Ace
Дякую, займусь цим!

Якщо коротко:

VTX-антена Foxeer Lollipop 4+ 5.8G або VTX-антена RushFPV Cherry II 5.8G
Radiomaster TX2 MK2 - з доступних пультів
Акум 6S2P - ну на який грошей вистачить. В мене на елементах Molicel - це такий собі середнячок.
Пропи HQProp 7045 або HQProp 7040 4 шт
Можна і наші IDProp 7х3,5х3 - але там різниці в ціні майже нема, то не бачу сенсу платити за доставку Нової Пошти.

Не пробувати летіти цим якщо повний нуль, а взятися за симулятор спочатку і щось маленьке типу вупа. Бо ця штука як прилетить у лице буде невесело

Не пробувати летіти цим якщо повний нуль, а взятися за симулятор спочатку і щось маленьке типу вупа. Бо ця штука як прилетить у лице буде невесело
Akceptorна симуляторах добре літаю справжній вперше маю

на симуляторах добре літаю справжній вперше маю
neveragainНе бійтеся розпочати.
Тільки там де нема машин, тварин і людей.
Бо дрон в симуляторі і дрон вживу - то різні речі.
Я літаю в симуляторі потом на вупчику, деякий час треба мізки переналаштовувати, бо воно трохи інакше.
Але симулятр дає мілку моторику - а це те що і треба для будь якого дрона.

Ну) Тут вже накидали достатньо) вставлю свої 5 копійок)

для сімки треба місце, особливо якщо новачок) в квартирі «пробувати підняти» не рекомендую однозначно))))))

Для першого польоту рекомендував би прямо в поле десь) спочатку підняти під візуальним контролем - ліво - вправо - вперед - назад, вгору - вниз. Потім окуляри - кут камери в 0 градусів, або дуже близько до того. І по трохи круги намотувати, повільно, ні куди спішити не треба. + у 7 на 1300 моторах буде сильно відчуватись інерція, буде враження що на цеглі летиш в порівнянні з 5ʼʼ в симуляторах)

Головне сильно високо не взлітати, і далеко не летіти) а то відео як «пропаде»)))

Також звикнути одразу арм-дізарм. В 95% не треба повністю намагатися сідати. Якщо покриття дозволяє - трава або земля - дізарм на 40-50 см - нічого з ним не буде. (В траву не сильно прікольно бо з пропів розматувати доведеться). + в залежності від налаштувань -скоріш за все дуже низько почне «пригати» від землі.

А ще головне правило (принаймні коли перший раз летів - я вважаю його дуже важливим) - коли розумієш шо не витягуєш його - вже слабо керуїш їм, але є базпечне місце, або не високо - одразу дізарм.

Якщо розумієш що веде не туди і не можеш нічого зробити - знижуєш тротл - дізарм.

*не летіти в людей, сімкою і вбити можна* )))

+ також біпер на кнопку, щоб шукати легше - або «намацати» як на окулярах шукати якшо є така функція. - кароче - заздалегідь будь готовий що доведеться шукати

+ не забувай що пропи тиеба правильно встановити, гайки закрутити надійно)

Ну) Тут вже накидали достатньо) вставлю свої 5 копійок)

для сімки треба місце, особливо якщо новачок) в квартирі «пробувати підняти» не рекомендую однозначно))))))

Для першого польоту рекомендував би прямо в поле десь) спочатку підняти під візуальним контролем - ліво - вправо - вперед - назад, вгору - вниз. Потім окуляри - кут камери в 0 градусів, або дуже близько до того. І по трохи круги намотувати, повільно, ні куди спішити не треба. + у 7 на 1300 моторах буде сильно відчуватись інерція, буде враження що на цеглі летиш в порівнянні з 5ʼʼ в симуляторах)

Головне сильно високо не взлітати, і далеко не летіти) а то відео як «пропаде»)))

Також звикнути одразу арм-дізарм. В 95% не треба повністю намагатися сідати. Якщо покриття дозволяє - трава або земля - дізарм на 40-50 см - нічого з ним не буде. (В траву не сильно прікольно бо з пропів розматувати доведеться). + в залежності від налаштувань -скоріш за все дуже низько почне «пригати» від землі.

А ще головне правило (принаймні коли перший раз летів - я вважаю його дуже важливим) - коли розумієш шо не витягуєш його - вже слабо керуїш їм, але є базпечне місце, або не високо - одразу дізарм.

Якщо розумієш що веде не туди і не можеш нічого зробити - знижуєш тротл - дізарм.

*не летіти в людей, сімкою і вбити можна* )))

+ також біпер на кнопку, щоб шукати легше - або «намацати» як на окулярах шукати якшо є така функція. - кароче - заздалегідь будь готовий що доведеться шукати

+ не забувай що пропи тиеба правильно встановити, гайки закрутити надійно)
darknodeАж спогади навіяло..... Це той момент коли до першого польоту готуєшься декілька неділь))))

Переглянути попередні відповіді...
Аж спогади навіяло..... Це той момент коли до першого польоту готуєшься декілька неділь))))
AceНу в мене це відносно не так давно було) то памʼятаю ті емоції, коли на 7ʼʼ взлітав) при тому що мав досвід лише в сімі так ще й ніколи візуальний політ не практикував) в результаті кожного разу тупо вело в бік навіть в левелі)))) я просто кожного разу дізарм як в траву улітав)))) але нічого не розбив нічого не зламав)))

Головне, особливо коли досвіду мало - тверезо оцінювати ситуацію. Принаймні намагатись. Якщо розумвєш ну шо все - провтикав, то краще дізарм якщо не високо, або розумієш шо відбувається неконтрольована шляпа - дізарм і пофіг на дрон головне шоб безпечно було для пілота і для оточуючих)))

В мене у товариша взагалі перший раз був - взяв улетів - почало відео сипатись погрався з тумблером перемикання потужності - і відео взагалі пропало) ходили потім шукали де він))) ще й gps не було)))

Ну в мене це відносно не так давно було) то памʼятаю ті емоції, коли на 7ʼʼ взлітав) при тому що мав досвід лише в сімі так ще й ніколи візуальний політ не практикував) в результаті кожного разу тупо вело в бік навіть в левелі)))) я просто кожного разу дізарм як в траву улітав)))) але нічого не розбив нічого не зламав)))

Головне, особливо коли досвіду мало - тверезо оцінювати ситуацію. Принаймні намагатись. Якщо розумвєш ну шо все - провтикав, то краще дізарм якщо не високо, або розумієш шо відбувається неконтрольована шляпа - дізарм і пофіг на дрон головне шоб безпечно було для пілота і для оточуючих)))

В мене у товариша взагалі перший раз був - взяв улетів - почало відео сипатись погрався з тумблером перемикання потужності - і відео взагалі пропало) ходили потім шукали де він))) ще й gps не було)))
darknodeТак, згадуєш перші рази це круто, ємоції зашкалюють.
Потім такі відчуття виникають тільки після вивчення якогось крутого трюка, купу падінь і т.д.

Так, згадуєш перші рази це круто, ємоції зашкалюють.
Потім такі відчуття виникають тільки після вивчення якогось крутого трюка, купу падінь і т.д.
AceАга потім зламані пропи - це ура як пощастило))))) 😇

Ага потім зламані пропи - це ура як пощастило))))) 😇
darknodeТак так)))) Саме цікаво на початку так скурпульозно налаштовуєш PID, літаєш майже безрук, стабільність зашкалює, бачиш якусь коцку на пропеллері і все відчуття, як будто вже так гарно не полетить)))))
Потім з десяток змінених пропів. І літаєш доки пів лопасті не зітруться :cool:

Так так)))) Саме цікаво на початку так скурпульозно налаштовуєш PID, літаєш майже безрук, стабільність зашкалює, бачиш якусь коцку на пропеллері і все відчуття, як будто вже так гарно не полетить)))))
Потім з десяток змінених пропів. І літаєш доки пів лопасті не зітруться :cool:
AceНу я не настільки гуру) Я досі бляха не можу заставити себе сісти з PIDами розібратись толково)

А стосовно пропів, це окрема історія) якось на двіж приїхав, хотів політати, а там знайомі - я до них, і просто аж в ступорі))) тіпи літают на пропах тупо пожованих))) просто покоцані в хлам, я питаю «Так у вас пропи погані», а вони мені «Чого погані, всі лопаті на місці - можна літати далі» 🤣🤣🤣

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
96
Відповідей
8
Перегляди
360
Назад
Зверху