Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Дозвіл на польоти FPV та іншими дронами під час війни в Україні у 2025

Vktr

Новачок
Учасник

Репутація:

13.08.24
12
20
3
🎮
Radiometer tx12
🥽
Eachine ev800dm
🛸
Betafly meteor 75 pro
Вітаю! Виникло наступне питання: у звʼязку з тим, що в нас війна з п/#@рами, по Україні діє заборона на польоти цивільним. Хтось розбирався з цим питанням саме в юридичній площині? От у мене meteor 75, в теорії по законодавству на ньому не можна літати(вірніше можна, але треба дозвіл від СБУ)? Чи я щось не так розумію? Буду вдячний за пояснення

Рішення
Стосовно дозволу польотів на Вупах та інших дронах, я думаю що це з ряду фантастики, або якщо в тебе батьки Чиновники чи Люди з відповідними званнями у органах влади.
Між іншим, вдома тебе ніхто не впіймає, трошки більше ризику на подвір'ї як написав @vpro пенсіонерів, сусідів і "добродіїв" ніхто не відміняв.
Отже як офіційний висновок - літати під час війни Заборонено і Не рекомендується, вірогідність отримати дозвіл офіційно стрімко рухається до 0!

Трохи інформації з інтернетів:

У 2024 році в Україні діють суворі обмеження на використання дронів через воєнний стан. Польоти дронів регулюються авіаційними правилами та обмежуються в межах певних зон, особливо поблизу військових об'єктів та стратегічних інфраструктур...
Працюю в закладі середньої освіти. Переробили програму з предмету "Захист України" і включили модуль по БПЛА. Закупили дрони (вупчик, 2,5 дюймовий, мавік міні + дві сімки і одну десятку спонсор місцевий надав. Літаємо на стадіоні до 20м на малій потужності. Були випадки що діти вище підіймали, після чого підключаю пульти джеком щоб такого не повторилося. Служби тьфу тьфу ще не приїжджали. Але були випадки що частоти блокували. Найбільше стикався з небайдужими жителями н.п. в якому проживаю та роблю) Але-попередив місцевий відділ поліції про це. Вони погодили висоту 10 м над територією закладу. Чому літаю на 20 м? - тому що дроти, громовідводи А дітей то якось вчити треба) для мавіка це якраз норм. А фпв 10 влаштовує

Працюю в закладі середньої освіти. Переробили програму з предмету "Захист України" і включили модуль по БПЛА. Закупили дрони (вупчик, 2,5 дюймовий, мавік міні + дві сімки і одну десятку спонсор місцевий надав. Літаємо на стадіоні до 20м на малій потужності. Були випадки що діти вище підіймали, після чого підключаю пульти джеком щоб такого не повторилося. Служби тьфу тьфу ще не приїжджали. Але були випадки що частоти блокували. Найбільше стикався з небайдужими жителями н.п. в якому проживаю та роблю) Але-попередив місцевий відділ поліції про це. Вони погодили висоту 10 м над територією закладу. Чому літаю на 20 м? - тому що дроти, громовідводи А дітей то якось вчити треба) для мавіка це якраз норм. А фпв 10 влаштовує
pr00fя сподіваюся не 7 і 10 літаєте)))
бо якость тоді я б сам хвилювався на місці жителів, якщо чесно

я сподіваюся не 7 і 10 літаєте)))
бо якость тоді я б сам хвилювався на місці жителів, якщо чесно
AkceptorЛітаємо) спочатку жителі реагували, а зараз звикли. Підходять, хочуть спробувати. Але без годин в симуляторі - до побачення) Чомусь, доречі, більше за все лякаються від мавіка. Певно за рахунок того що вище його запускаємо. А ФПВшками літаємо виключно на стадіоні, на малій висоті (вчу дітей стабілізуватись, пролітати через ворота)

pr00fОтримували відповідну ліцензію на освітню діяльність?(суто професійне питання, в планах зробити щось подібне в нашому закладі освіти

Добрий день, можливо десь відповіли , але я пропустив, тож хочу спитати
В що до мого приватного будинку, та подвір'я, городу, це ж моя приватна власність, можу я літати у себе?

В що до мого приватного будинку, та подвір'я, городу, це ж моя приватна власність, можу я літати у себе?
KanoFlyНаче можна. Нюансів не знаю, крім очевидних: не літати хз скікі в височину. Щодо себе, я б не ризикнув літати на чомусь великому, бо все одно знайдеться той сусід, який подзвонить. І якщо в прифронтовомк, то потужність передавач я б ставив мінімальну

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
KanoFlyПо закону дозволено і в парках літати , але в нас такі люди та поліціанти та і війскові що їм до одного місця ці дозволи , лише б тобі погано зробити , і доказати що ти тренуєшся щоб піти в армію захищати їх же , їм до одного місця. Була в мене така ситуація , хоч я і не літав а налагоджував коптер , не було ні пропеллерів ні окулярів та їм все одно , ти шпіён. Пів години автомат на мене був направлений , погрози що все заберуть та ще відповідати буду. Та все таки відпустили .

Переглянути попередні відповіді...
По закону дозволено і в парках літати , але в нас такі люди та поліціанти та і війскові що їм до одного місця ці дозволи , лише б тобі погано зробити , і доказати що ти тренуєшся щоб піти в армію захищати їх же , їм до одного місця. Була в мене така ситуація , хоч я і не літав а налагоджував коптер , не було ні пропеллерів ні окулярів та їм все одно , ти шпён. Пів години автомат на мене був направлений , погрози що все заберуть та ще відповідати буду. Та все таки відпустили .
KudrikА отут нхя подібного. Є пряма заборона польотів. Те що літаєш вдома та у своєму дворі це виключення. Дозволи? Ти ж не ходив комісаріат, щоб взяти дозвіл, я впевнений. Аргументований дозвіл можна взяти, вказавши дату та час проведення заходу і захід має бути вагомим, не " я хочу політати в парку". В країні війна, військовим СБУ та поліції і так вистачає роботи.

А отут нхя подібного. Є пряма заборона польотів. Те що літаєш вдома та у своєму дворі це виключення. Дозволи? Ти ж не ходив комісаріат, щоб взяти дозвіл, я впевнений. Аргументований дозвіл можна взяти, вказавши дату та час проведення заходу і захід має бути вагомим, не " я хочу політати в парку". В країні війна, військовим СБУ та поліції і так вистачає роботи.
emptysourceЄ закони а ти такий же не освідчений в них як і ті поліціанти . В законах прописано на які дрони якою вагою потрібні дозволи і де заборонено літати , от за таких як ти і не освідчених поліціантів і проблеми.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Є закони а ти такий же не освідчений в них як і ті поліціанти . В законах прописано на які дрони якою вагою потрібні дозволи і де заборонено літати , от за таких як ти і не освідчених поліціантів і проблеми.
KudrikСтаття 30 повітряного кодексу України

Положення про використання повітряного простору України
Заборона та обмеження використання повітряного простору України

Чим апелюєш ти?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Стаття 30 повітряного кодексу України

Положення про використання повітряного простору України
Заборона та обмеження використання повітряного простору України

Чим апелюєш ти?
emptysource
Отже , я був у парку , без пропеллерів , без окулярів , першим дідок ходив кругами , потім він покликав військового який замолажував дівок , в один бік іде , дівку замолажує , іде в другий бік , другу дівку замолажує , вертаєтся третю дівку молодить , вояка в тилу. потім дідок його позвав і начали ахінею нести що я шпигун , потім визвали поліцію , поліція не має права наставляти автомат на неозброєну людину яка сидить на лавці. Є місця де можна літати , я там літав , і якраз ці місця біля полегонів де тренуются мобілізовані , вчатся не на дронах а просто БЗВП , хоча по логіці це має бути заборонено.

Отже , я був у парку , без пропеллерів , без окулярів , першим дідок ходив кругами , потім він покликав військового який замолажував дівок , в один бік іде , дівку замолажує , іде в другий бік , другу дівку замолажує , вертаєтся третю дівку молодить , вояка в тилу. потім дідок його позвав і начали ахінею нести що я шпигун , потім визвали поліцію , поліція не має права наставляти автомат на неозброєну людину яка сидить на лавці. Є місця де можна літати , я там літав , і якраз ці місця біля полегонів де тренуются мобілізовані , вчатся не на дронах а просто БЗВП , хоча по логіці це має бути заборонено.
Kudrik
А в тебе взагалі здоровий глузд інстинкт самозбереження відсутні?))) я навіть далі після твоїх слів не хочу продовжувати цей діалог)))))) я б ще дужче посміхнувся, якби ти сказав, що все відбувалось в прифронтовому))) анекдот на анекдоті

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
А в тебе взагалі здоровий глузд інстинкт самозбереження відсутні?))) я навіть далі після твоїх слів не хочу продовжувати цей діалог)))))) я б ще дужче посміхнувся, якби ти сказав, що все відбувалось в прифронтовому))) анекдот на анекдоті
emptysourceЯ завжди думаю що люди адекватні і розумні , але це далеко не так , от і така халепа в країні. У Києві. Я жив в декількох країнах , але Україна це просто капець якись , бидлотність зашкалює особливо останні 15 років , нормальних людей стає все меньше бо хлопці гинуть на війні , бидлоти остається все більше , якщо не враховувати психопатів рашистів , теж жив у раші.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Я завжди думаю що люди адекватні і розумні , але це далеко не так , от і така халепа в країні. У Києві. Я жив в декількох країнах , але Україна це просто капець якись , бидлотність зашкалює особливо останні 15 років , нормальних людей стає все меньше бо хлопці гинуть на війні , бидлоти остається все більше , якщо не враховувати психопатів рашистів , теж жив у раші.
KudrikДійсно. Наприклад, в Німеччині все обійшлось би "правовим флюгегехайменом", а не розмовами з полЮцейськими.

Адекватні і розумні люди як раз і повідомляють відповідні органи про підозрілих осіб, розуміють що і де не варто знімати на камеру і тим паче не літають чи "налаштовують" ЛА які є потенційними засобами розвідки/ураження і на додачу до цього - психологічним тригером для військових та ветеранів.
Тим паче не літають біля чи навколо військових/стратегічних об'єктів і "просто БЗВП".

В Києві є школи які навчають цивільних за адекватні кошти. Школа 3 АК після завершення навіть дозволяє приходити політати для себе (у визначений час). Або приєднуйтесь до війська, де заборона на польоти відсутня. Не 2023 рік, на дрони вже беруть усіх (за станом здоров'я), не перебирають.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху