Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Mobula 8

Mobula 8 2023

Не має прав доступу, щоб купити (136.00 $)
купив новим, підлючив 2S Lipo 450ma. Він "стрельнув" прям з відчуттям горілого і димком, тепер включається, але гріється шо дурний. Запускати стрьомно. На юсб реагує

купив новим, підлючив 2S Lipo 450ma. Він "стрельнув" прям з відчуттям горілого і димком, тепер включається, але гріється шо дурний. Запускати стрьомно. На юсб реагує
CorsarВітаю! Жорстко! Ви розбирали його? Що саме підгоріло?

Після крашу (несильного) з'явилося таке. Це проблема саме з камерою?

Вкладення

• photo_2025-01-07_17-29-07.jpg
    photo_2025-01-07_17-29-07.jpg
    89.9 КБ · Перегляди: 47
Після крашу (несильного) з'явилося таке. Це проблема саме з камерою?
Soldersна днях літав на вулиці, і впав у сніг. Все ок, але певно десь закоротило камеру. Ситуація була така сама - ОСД є, а картинка просто шум. Я підсушив - все ок.
Тому, у вас певно те ж саме - просто спочатку пеервірте контакти, а вже потім саму камеру.

Переглянути попередні відповіді...
на днях літав на вулиці, і впав у сніг. Все ок, але певно десь закоротило камеру. Ситуація була така сама - ОСД є, а картинка просто шум. Я підсушив - все ок.
Тому, у вас певно те ж саме - просто спочатку пеервірте контакти, а вже потім саму камеру.
ArchmaxА "сильно" в сніг впав, чи легенько? Цікаво після якого крашу дрончик вижив XD

А "сильно" в сніг впав, чи легенько? Цікаво після якого крашу дрончик вижив XD
Martyn_Lelekaснігу прям не було, припорошило зелену траву. Фактично, коли підняв, побачив пару капель як на платі, так і на платі камери і проводах. Пеервірив, побачив шум замість відео. Вирішив не займатися продувкою - просто вимкнув, і вже вдома феном норм просушив. Гадаю, що можна було просто прямо н вулиці продути, але в мене потреби такої не було.

А "сильно" в сніг впав, чи легенько? Цікаво після якого крашу дрончик вижив XD
Martyn_LelekaА насправді, щоб літати взимку - просто треба розібрати і нормально загідроізолювати і тоді думаю взагалі проблем не буде. Барометра в ньому здаєтсья немає - тому можно повністю покрити чимось і можна літати під водою))

Привіт всім. Маю цього маленьког опруткого дракона, але шось антенка ну дуже слаба. Хочу поставити якусь цукерочку туди. Можливо у когось є якісь поради чи досвід щодо антенок на мобулі 8?

От я можу сказати, шо антенку якшо апгредити, то ставити таку, яка буде нижче камери (це якшо ви новачок і можете часто падати). Бо друг поставив, пару разів крашнувся і антенка деформувалась, і контакт почав якийсь на ній відходити....

Привіт всім. Маю цього маленьког опруткого дракона, але шось антенка ну дуже слаба. Хочу поставити якусь цукерочку туди. Можливо у когось є якісь поради чи досвід щодо антенок на мобулі 8?

От я можу сказати, шо антенку якшо апгредити, то ставити таку, яка буде нижче камери (це якшо ви новачок і можете часто падати). Бо друг поставив, пару разів крашнувся і антенка деформувалась, і контакт почав якийсь на ній відходити....
Martyn_LelekaОп)

Вкладення

• IMG_1811.jpeg
    IMG_1811.jpeg
    1.8 MБ · Перегляди: 34
  • IMG_1814.jpeg
    IMG_1814.jpeg
    1.1 MБ · Перегляди: 36
  • Останнє редагування модератором:
Останнє редагування модератором:
Привіт, саме так це тепер виглядає, так що ставте антену нижче))
Антена Flywoo
IMG_1810.jpeg IMG_1814.jpeg

Вкладення

• IMG_1811.jpeg
    IMG_1811.jpeg
    1.8 MБ · Перегляди: 53
Як ви зробили такий захист для рами? Скільки ваги додало?
Льотчик-зальотчикВітаю. Розумію, що це відповідь з великим запізненням, але напишу, може комусь буде цікаво. Це паралонова клейка стрічка (губка). Ширину підібрали під раму мобули. Вагу не заміряли, але дрон став важче і відчутні зміни в керуванні. після того, як зняли, дрон почав відчуватись дуже легким)

Літаю на такому вже майже 2 роки. Поміняв 4 рами і стільки ж комплектів пропелерів. Замінив антену відеопередавача на
TrueRC AXII-U 5.8Ghz Side-Feed Short RHCP
Якось умудрився відірвати з плати антену приймача. Помітив це коли дрон почав втрачати звязок десь на 50 метрах в одному і тому ж місці. Припаяв просто шматок витої пари 6 см. Стало навіть краще ніж було.
Замінив камеру на CADDX Baby Ratel 2 Nano 1200TVL FOV165. Картинка стала значно краще і збільшився кут огляду.

Вкладення

• ant.jpg
    ant.jpg
    33.6 КБ · Перегляди: 50
Літаю на такому вже майже 2 роки. Поміняв 4 рами і стільки ж комплектів пропелерів. Замінив антену відеопередавача на
TrueRC AXII-U 5.8Ghz Side-Feed Short RHCP
Якось умудрився відірвати з плати антену приймача. Помітив це коли дрон почав втрачати звязок десь на 50 метрах в одному і тому ж місці. Припаяв просто шматок витої пари 6 см. Стало навіть краще ніж було.
Замінив камеру на CADDX Baby Ratel 2 Nano 1200TVL FOV165. Картинка стала значно краще і збільшився кут огляду.

SimpleUserЯку ще антену можете порадити з досвіду?
Цю не можу знайти, немає в наявності.
В мене є дефолтна антена з коробки з мобули, хз на які частоти вона, чи на 2.4 чи на 5.8 тому що купив елрс приймач на 2.4 і там така ж антена... Тому питання резонансу присутнє.
Дефолтна антена по суті не має бути хорошою, і треба її замінити на щось цікавіше...

Добрий ранок спільнота. Питанння до технарів. Після падіння став пропадати зв'язок "RXLOSS"

Вирішив замінити антену на дрончику, але не вгадав з розмірами, прийшла антена трохи менше. Чекати поки прийде "нормальна" антена звісно я не став і поставив "наколхозив" маленьку. Наче все норм, літає та й літає))

Вже отримав антени з норм розміром і тепер думаю ставити, чи нехай так поки літає, що б зайвий раз його не ковиряти. Підкажіть, на що може це впливати, окрім дальності?

IMG_20250116_091452.jpg

Знаю що тема про Mobula8, але у даному питанні це немає різниці

Добрий ранок спільнота. Питанння до технарів. Після падіння став пропадати зв'язок "RXLOSS"

Вирішив замінити антену на дрончику, але не вгадав з розмірами, прийшла антена трохи менше. Чекати поки прийде "нормальна" антена звісно я не став і поставив "наколхозив" маленьку. Наче все норм, літає та й літає))

Вже отримав антени з норм розміром і тепер думаю ставити, чи нехай так поки літає, що б зайвий раз його не ковиряти. Підкажіть, на що може це впливати, окрім дальності?

IMG_20250116_091452.jpg

JackЯкщо я правильно розумію, то RXloss - це не про відео, а про ELRS. А Ви зараз кажете про відео антену.

• Like
Реакції: Jack

IMG_20250116_091452.jpg

JackЩо ви маєте на увазі під "меншим розміром"? Розмір усієї антени чи розмір активного елемента антени?
Якщо друге, то для монополя (штирьова антена) довжина відповідає за налаштування антени на частоту, тобто якщо буде коротша, то резонансна частота буде вищою. Відповідно антена не зможе так ефективно випромінювати на потрібній частоті, а все що антена не випромінює відбивається й повертається назад в передавач та його нагріває.
Це теоретично все, а на практиці, я деякий час з половиною антени літав і нічого критичного не сталося :)

• Like
Реакції: Jack
Що ви маєте на увазі під "меншим розміром"? Розмір усієї антени чи розмір активного елемента антени?
Якщо друге, то для монополя (штирьова антена) довжина відповідає за налаштування антени на частоту, тобто якщо буде коротша, то резонансна частота буде вищою. Відповідно антена не зможе так ефективно випромінювати на потрібній частоті, а все що антена не випромінює відбивається й повертається назад в передавач та його нагріває.
Це теоретично все, а на практиці, я деякий час з половиною антени літав і нічого критичного не сталося :)
elektroNIKДуже дякую. Тепер стало зрозуміло. Розмір активного елемента такий же як і був. Мабуть тому все добре

Всім привіт, панове. А хтось може підказати який там шестигранник потрібен для регулювання камери на мобулі 8? Збираюсь придбати якийсь інструмент для таких потреб, а розмірів не знаю. Є різні набори, та чи буде воно потрібне, я хз. Можливо хтось вже щось купував? Завчасно дякую.

Всім привіт, панове. А хтось може підказати який там шестигранник потрібен для регулювання камери на мобулі 8? Збираюсь придбати якийсь інструмент для таких потреб, а розмірів не знаю. Є різні набори, та чи буде воно потрібне, я хз. Можливо хтось вже щось купував? Завчасно дякую.
Alex TagereПривіт. Регулювання камери відбувається за допомогою хрестової викрутки, яка йде в комплекті, якщо купували новий.

Привіт. Регулювання камери відбувається за допомогою хрестової викрутки, яка йде в комплекті, якщо купували новий.
Олександр Р.Брав новий. Але там (на камері) чомусь стоять хекси)). Сам здивувався, бо у комплекті тільки викрутка).

1744641832433.png

Добрий день. Хто шив на Мобулі 8й Elrs? Яким методом? Я так розумію, що wifi у ній немає... Буду вдячний за науку)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху