Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Новий дрон (У РОЗРОБЦІ) 27.08 - "Aggressor"

привіт, хто зустрічав рекомендовані відстані між лопостями пропелерів квадрокоптерів? бачив таке:
- не менше 10 відсотків від Д лопаті.
- 1\3 діаметра лопаті
- не менше 0 мм. ))
хто що скаже?

привіт, хто зустрічав рекомендовані відстані між лопостями пропелерів квадрокоптерів? бачив таке:
- 1\3 діаметра лопаті
- не менше 0 мм. ))
хто що скаже?
NAukovecЧим більше, тим краще, бо найбільший негативний ефект створюють саме кінці лопатей. І коли наступні проходять крізь те ж повітря, сильно падає ефективність.
Саме тому зменшення кількості лопатей чи збільшення їх розміру завжди збільшує ефективність, це працює і про кінці лопатей одного і того ж пропа.

- 1\3 діаметра лопаті
- не менше 0 мм. ))
хто що скаже?
NAukovecсьогодні налаштовував той що ХелСкай 2..- типу база Хелская, але мотори та пропелери вже більші... і тут між пропами десь 30мм (між переднім та заднім пропами).. пропи 13.. на всіх графіках в логах видно що по пітчу гиро має багато шуму на низький частотах.. і можу думати, що саме цей шум провокує така відстань.

Не бачив рекомендацій, але я б його запустив у якомусь диму і подивився як йде повітря.
Підозрюю, що все залежить від профілю гвинта, а саме як повітря зривається з його кінців. В ідеалі щоб турбулентний потік з сусіднього гвинта не зачіпав

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
та ну да.. так було б круто зробити))) але якось трохи заморочено для мене на сьогодні(...
по факту вийшло, що на рабочому ХелСкае 70мм (12дюймів), на робочому але вже розібраному Халфику(11 дюймів) - 55мм(база Халфика була коротшою).. оба літали нібито непогано.
зараз раму роблю, щоб улазила у лист 300мм., та щоб в неї влазили 40кові мотори на 13 пропах.
ото гоняю лінії та точки то туди то сюди...))) учоро зробив гарну раму на вид, а коли почав ії технічно обдумувати вийшло, що вона не влазить в лист 300мм.. прийшлось ії зменшувати, а коли зменшив, то зрозумів що при таких майже однакових лучах (лучі різні бо дедкет) і такому розмірі рами відстань між лопастями десь 50 мм.(((.. та ось і почав шукати рекомендаціі по відстаням.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
щось таке поки що вийшло... дві батки по 6s2p(6s3p) 21700, 13 дюймів пропи, різниця в лучах 30мм., дедкєт. зазор між пропам - 110 мм.

Вкладення

• 5393507810651796393.jpg
    5393507810651796393.jpg
    63.1 КБ · Перегляди: 20
а кто що скаже на тему використовування двух камер ?
- одна для польота, інша для погляду униз? тобто тема не нова, но я якось знайти різні такі перемикачі не можу.
і ось думаю - не вдала ідея та не викоростивують, або не популярна..
перемикачи (Cam Switcher) = VIFLY, ReadyToSky.
розумію що мінус системи - це 2і камера (доп. ціна), але не треба доп. 3д друку, та не треба серва, та більш надійна система без поворотних запчастин, та ні чого не торчить за корпус.
ще міркував рядом с камерою яка дивиться униз розмістити лазерку, щоб вона тикала на точку куди дивиться камера, я полюбляю точки та хрестики)))..
в мене широка рама і тут і раніше та під потужні мотори, тому думаю можно крепити дві бутилки, а по центру між ними буде торчати як раз камера.. тобто не буде ні чого турбувати нижньому зору.

а кто що скаже на тему використовування двух камер ?
- одна для польота, інша для погляду униз? тобто тема не нова, но я якось знайти різні такі перемикачі не можу.
і ось думаю - не вдала ідея та не викоростивують, або не популярна..
перемикачи (Cam Switcher) = VIFLY, ReadyToSky.
розумію що мінус системи - це 2і камера (доп. ціна), але не треба доп. 3д друку, та не треба серва, та більш надійна система без поворотних запчастин, та ні чого не торчить за корпус.
ще міркував рядом с камерою яка дивиться униз розмістити лазерку, щоб вона тикала на точку куди дивиться камера, я полюбляю точки та хрестики)))..
в мене широка рама і тут і раніше та під потужні мотори, тому думаю можно крепити дві бутилки, а по центру між ними буде торчати як раз камера.. тобто не буде ні чого турбувати нижньому зору.
NAukovec

я більш склоняюсь к більш надійним приладам, та завжди вважав, що краще переплатити, ніж робити річ універсальною.. тут саме річ про камеру.. я думаю що курсова камера буде якась типа КЕТ 3 на старлайті, може без ІК фільтра.. а та що прицільна та буде подбиратись під світло лазерки.. тобто треба будет підібрати камеру, яка буде маскимально бачити лазерку та треба буде підібрати якого коліру лазерка. може поставити с різних сторін по лазерці, що вони НІБИ обмальовували коло падіння бутилок с пивом. в планах щоб цей дрон міг би переносити до рибаків на човнах по 2і 1-1.5 літрові бутилки пива.
А нове питання: знайти якесь просте рішення для приближення того що буде бачити нижня камера...
в неї буде тільки функція добре бачити точку лазерки на відстані 50-150м. думав може поставити монокуляр який для смартфона.. но вони мені не подабаються..

ПО факту я ні коли не скидував, ні коли не вивчив це питання. тому не розумію по факту з яких висот скидують по факту прицільно пиво. чи можливо скидувати с таких висот.

я більш склоняюсь к більш надійним приладам, та завжди вважав, що краще переплатити, ніж робити річ універсальною.. тут саме річ про камеру.. я думаю що курсова камера буде якась типа КЕТ 3 на старлайті, може без ІК фільтра.. а та що прицільна та буде подбиратись під світло лазерки.. тобто треба будет підібрати камеру, яка буде маскимально бачити лазерку та треба буде підібрати якого коліру лазерка. може поставити с різних сторін по лазерці, що вони НІБИ обмальовували коло падіння бутилок с пивом. в планах щоб цей дрон міг би переносити до рибаків на човнах по 2і 1-1.5 літрові бутилки пива.
А нове питання: знайти якесь просте рішення для приближення того що буде бачити нижня камера...
в неї буде тільки функція добре бачити точку лазерки на відстані 50-150м. думав може поставити монокуляр який для смартфона.. но вони мені не подабаються..

ПО факту я ні коли не скидував, ні коли не вивчив це питання. тому не розумію по факту з яких висот скидують по факту прицільно пиво. чи можливо скидувати с таких висот.
NAukovec1) Телефото лінза для телефона 3X Kase Telephoto Lens III - компакте рішення.. але Х маловато.. ((. але треба попробувати якось.
2) телефотообъектив NEEWER LS-36 7X HD для смартфона с резьбой 17 мм (щось по типу, є і по 300 грн и по 3к.)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:

NAukovecО.. мабуть саме гарне рішення
Об'єктив Raspberry PI Zoom Lens 8-50mm
Об'єктив Raspberry PI Telephoto Lens 35mm

отаке рішення напевно мені б підійшло б.. під відео в нього сетап описан..але ж трошки, АЛЕ не трошки треба усе міняти)..

змоделив скид на 90мм. посадочне, якось громоздко...

Вкладення

• 5407112892655986191.jpg
    5407112892655986191.jpg
    112.8 КБ · Перегляди: 13
  • 5407112892655986215.jpg
    5407112892655986215.jpg
    82.6 КБ · Перегляди: 13
нова моделька в процесі))).. вийшов такий же жорсткий, як і прошлий.. він ще навіть повністью не скручен, а вже можно стіни ломать).
вийшов дешевше ніж прошлий.
раніш казалось, що мої прошлі дрони - здорові ))) а щас на них дивлюсь - а вони вже здаються маленькими))))...

Вкладення

• 5469828688011980031.jpg
    5469828688011980031.jpg
    71.5 КБ · Перегляди: 12

взагалі дрон працює тихо та літав довольно цікаво, але був душе не налаштований, я ще і мастер мультиплеер понизив... я так розумію політний не впорався с ривком і коливанням.

таки майже увесь дрон жив після падіння.
викачал лог с блекбокса,
так покращилася ситуація по осі Пітч в зоні низьких частот.
фільтри то поки що зі стелі
це все ж не фітровані данні с Гіро.

Вкладення

• Ролл нова.jpg
    Ролл нова.jpg
    86.3 КБ · Перегляди: 5
  • Питч нова.jpg
    Питч нова.jpg
    87.5 КБ · Перегляди: 2
  • Ролл прошла.jpg
    Ролл прошла.jpg
    75.3 КБ · Перегляди: 2
  • Питч прошла.jpg
    Питч прошла.jpg
    80.3 КБ · Перегляди: 5

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху