Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

M03 5.8G VTX

VTX M03 від Betafpv на метеорах - потужність, дальність і тд 1.1

Не має прав доступу, щоб купити (19.99 $)
І так, нарешті вийшло вийти в поле протестувати дальність на VTX M03. І трохи здивувався.

Вихідні дані - чисте поле, поряд була сотова вишка (сподіваюсь не впливає, бо пробував і від неї летіти, і до неї, однаково). Дрон - Метеор65Про (сток, налаштування потужності на пульт, канал R3), окуляри - BetaFPV VR03 (сток). Дільність оцінював через ГПС на смартфоні, паралельно перераховував візуально по карті по орієнтирам. Тобто, плюс мінус точно. Літав на висоті десь 2-5м, тобто високо не летів. Для тесту на максимальних відстанях опускався до 2м, але візуальнов идимість зберігалась.

На потужності 25мВт - 300м впевнено пролітає, далі починається сніг. Для безпеки відразу перемикався на 350мВт.
На потужності 350мВт - 400м впевнено. далі не вистачає батки для польоту назад, тому летіти далі не резикував.
І отут і диво-дивне, якшо виріти математиці (що писали вище), то різниця 25мВт та 350мВт повинна бути десь в 3,4 рази. І якшо на 25 летить на 300м впевнено, то на 350мВт повинно летіти виходить на 1км а то й більше. Але, я щось сумніваюсь що це можливо.

Якось ще вийду в поле, де буде більше простору по довжині, і спробую пролетіти в один кінець, щоб перевірити максимальну дальність на 350мВт. (бо тут треба допомога когось, щоб коли сяде дрон, знайти його по переше, а по друге, зняти батку. Бо гріється солідно, і якшо буду сам топати 500м і більше, то встигне певно згоріти)

І так, нарешті вийшло вийти в поле протестувати дальність на VTX M03. І трохи здивувався.

Вихідні дані - чисте поле, поряд була сотова вишка (сподіваюсь не впливає, бо пробував і від неї летіти, і до неї, однаково). Дрон - Метеор65Про (сток, налаштування потужності на пульт, канал R3), окуляри - BetaFPV VR03 (сток). Дільність оцінював через ГПС на смартфоні, паралельно перераховував візуально по карті по орієнтирам. Тобто, плюс мінус точно. Літав на висоті десь 2-5м, тобто високо не летів. Для тесту на максимальних відстанях опускався до 2м, але візуальнов идимість зберігалась.

На потужності 25мВт - 300м впевнено пролітає, далі починається сніг. Для безпеки відразу перемикався на 350мВт.
На потужності 350мВт - 400м впевнено. далі не вистачає батки для польоту назад, тому летіти далі не резикував.
І отут і диво-дивне, якшо виріти математиці (що писали вище), то різниця 25мВт та 350мВт повинна бути десь в 3,4 рази. І якшо на 25 летить на 300м впевнено, то на 350мВт повинно летіти виходить на 1км а то й більше. Але, я щось сумніваюсь що це можливо.

Якось ще вийду в поле, де буде більше простору по довжині, і спробую пролетіти в один кінець, щоб перевірити максимальну дальність на 350мВт. (бо тут треба допомога когось, щоб коли сяде дрон, знайти його по переше, а по друге, зняти батку. Бо гріється солідно, і якшо буду сам топати 500м і більше, то встигне певно згоріти)
ArchmaxЩо ж, гарне поле, гарний експеримент. В принципі він показав все написане вище. Єдине що для чистоти експерименту треба було спробувати пролетіти на R1 та R8. І потім у протилежну сторону так само. "Польот в один кінець" я думаю не має сенсу, на практиці ніхто на тайнівупі так літати не буде, але якщо дуууже хочеться, то бери друга, хай він з дроном відходить на точку 200м і звідти вже стартуй).
P.S. відстань дуже зручно відраховувати по придорожнім стовпам. Вони зазвичай на однаковій відстані стоять, і квад потім легше знайти)

Ой, бляха, я забув що обіцяв перевірити потужність може зроблю на днях. Вже все обладнання є в одному місці, просто був зайнятий трохи іншим + прихворів трохи.

Ой, бляха, я забув що обіцяв перевірити потужність може зроблю на днях. Вже все обладнання є в одному місці, просто був зайнятий трохи іншим + прихворів трохи.
AkceptorОце було б цікаво. Особливо в порівнянні різних каналів. Бо я так розумію, що на різних каналх просто може біти різна потужність. І може на моєму R3 те що на відмітці 25мВт насправді якась сотня.
(ще наступного разу спробую певно політати на 25мВт на різних каналах)

Доброго дня або ранку!
Не можу налаштувати зміну потужності на слайдери. В Бетафлаї вони в мене не реагують на зміну положення, як це можна виправити? Дякую!

ой можна довго а давайте я перевірю .... а потім глянути англомовний ютуб і давно зрозуміло що і таблиця не пральна і потужність інша -))))

ой можна довго а давайте я перевірю .... а потім глянути англомовний ютуб і давно зрозуміло що і таблиця не пральна і потужність інша -))))
artТа якщо слайдери не реагують в бетафлай то тут не таблиця, а інпути/мікси дивитися треба. Там до таблиці справа навіть не доходить

на трьох позиційний перемикач вийшло налаштувати, а от на слайдери як зробити. допоможіть пліз. дякую.

Переглянути попередні відповіді...
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Ayto
на трьох позиційний перемикач вийшло налаштувати, а от на слайдери як зробити. допоможіть пліз. дякую.
Aytoв налаштуваннях самої апаратури потрібно ввімкнуці ці слайдери. Здається вкладка мікс чи інпут.

Правильно усе розумію?

Вкладення

• 20240910_190549.jpg
    20240910_190549.jpg
    277.4 КБ · Перегляди: 19
Включено

Вкладення

• 20240910_190940.jpg
    20240910_190940.jpg
    883.3 КБ · Перегляди: 16
  • 20240910_190950.jpg
    20240910_190950.jpg
    887.5 КБ · Перегляди: 9
  • 20240910_190958.jpg
    20240910_190958.jpg
    925.7 КБ · Перегляди: 9
  • 20240910_191052.jpg
    20240910_191052.jpg
    891.5 КБ · Перегляди: 15
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Тут все ок, але треба перевірити ще packet rate, здається. Там є обмеження і 16 каналів не завжди працює.
Або перенести крутилки на канали з меншим номером.
Зайди в моделі у SETUP->InternalRF що там у channel range і в налаштуваннях де packet rate switch mode https://www.expresslrs.org/software/switch-config/

• Like
Переназначив один з AUX на крутилку і вона почала працювати. Тобто наш польотний контроллер може тільки 12 каналів тянути? Якщо ні то як це змінити?

Переназначив один з AUX на крутилку і вона почала працювати. Тобто наш польотний контроллер може тільки 12 каналів тянути? Якщо ні то як це змінити?
AytoЯкшо я не помиляюсь (бачив таке на ютубі в когось) - то це не польотник, а загаломи ELRS обмеження

Якшо я не помиляюсь (бачив таке на ютубі в когось) - то це не польотник, а загаломи ELRS обмеження
Archmaxна 16 каналів може тільки у певних режимах (Full Res 16ch Rate/2) це ви на пульті вибираєте в налаштуваннях елрс

не знайшов такого пунку меню(

Переглянути попередні відповіді...
так, є. Дякую. Як впливає пакет рейт на керування дроном можете підказати? дякую!
AytoЗагалом чим більше пакет рейт тим більше разів відправляються дані з пульта на дрон за секунду.
Наприклад якщо пакет рейт 250Гц, то це 250 пакетів даних зза секунду.
Великий пакет рейт треба для гонок хіба що. Не думаю що пересічна людина відрізнить 250 і 500 наприклад)

Для чогось типу метеора можна не заморожуватися взагалі

• Like
Загалом чим більше пакет рейт тим більше разів відправляються дані з пульта на дрон за секунду.
Наприклад якщо пакет рейт 250Гц, то це 250 пакетів даних зза секунду.
Великий пакет рейт треба для гонок хіба що. Не думаю що пересічна людина відрізнить 250 і 500 наприклад)

Для чогось типу метеора можна не заморожуватися взагалі
Akceptorа ось про метеор якраз не погоджуся, 500 рейт при нормально гострих підах, і філтрах просто кайф

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
7
Перегляди
89
Відповідей
4
Перегляди
152
Назад
Зверху