Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

"Яка різниця наскільки золоті руки, якщо ростуть зі ср@ки" (с)

Eraser

Активіст
Учасник

Репутація:

08.07.25
50
12
8
🎮
Radiomaster tx12
Доброго всім часу доби

Трошки треба порада, можливо.
В симуляторі літаю, наче більш менш на швидкості і на великих просторах
Мобулою 8 теж літаю вживу, в принципі більш менш на швидкості
Пульт - радіомастер тх12 мк2

Але все таки хотів навчитися управляти більш точно, передивився купу відеоуроків, пробую, а воно ніяк не дається - зависнути на місці просто анріал.
При чому як в симуляторі, так і вживу.
Скільки не пробую залітати у вікна і двері в симуляторі - фіг там.
Руки не тремтять, з головою дружу, моторика норм, але щось не те

Сьогодні взяв знов мобулу, трошки припідняв її над землею, десь сантиметрів на 10 і залишив в спокої стік газу
Пробував тримати на місці правим стіком, але його все одно носить.
Ну ок, думав може потоки повітря від підлоги заважають. Підняв дрон десь на метр, завис і знов пробую тримати дрон - а він мало того, що в сторони пливе, так ще і періодично присідає майже до землі, хоча стік газу не чіпаю зовсім, а рухи правим стіком настільки мінімальні, що дрон майже не шевелиться від них

Може бути з пультом щось?
Чи може я щось не так роблю?

зайшов вже на екран значень стіків в пульті, самих стіків не торкався - там є невелике тремтіння, наприклад при значенні 1500 - постійно змінюється від 1497 до 1503
але це наче і не дуже велике тремтіння

Мікроконтроль нормально прогресу в стимуляторі з великим дроном, малою локацію типу кімнати як для вупа і дуже малими швидкостями переміщення від об'єкту до об' єкту, відтворюючи якісь розвороти тощо. Така маніпуляція відразу дає результат при керуванні малим дроном у малих просторах і тим паче на відкриті.
Імхо, проблема не в обладнанні.

Мікроконтроль нормально прогресу в стимуляторі з великим дроном, малою локацію типу кімнати як для вупа і дуже малими швидкостями переміщення від об'єкту до об' єкту, відтворюючи якісь розвороти тощо. Така маніпуляція відразу дає результат при керуванні малим дроном у малих просторах і тим паче на відкриті.
Імхо, проблема не в обладнанні.
emptysourceа чому тоді дрон тупо присідає при фіксованому газі?

Переглянути попередні відповіді...
а чому тоді дрон тупо присідає при фіксованому газі?
EraserБо він "не знає" поточну висоту і відповідно не може її утримувати (це якщо дуже просто пояснювати).
Утримання позиції - це постійний мінімальний контроль по всіх осях (хоча, рискання можна виключити).

Бо він "не знає" поточну висоту і відповідно не може її утримувати (це якщо дуже просто пояснювати).
Утримання позиції - це постійний мінімальний контроль по всіх осях (хоча, рискання можна виключити).
LolXDце я розумію, але... він тупо спускається на висоту сантиметрів 10, потім знов піднімаєтьс яна ту ж саму, потім знов, і знов
таке враження, що саме пульт додає трошки нюансів

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
це я розумію, але... він тупо спускається на висоту сантиметрів 10, потім знов піднімаєтьс яна ту ж саму, потім знов, і знов
таке враження, що саме пульт додає трошки нюансів
Eraserта це норм, в мене так само було на этапі навчання...чисто моя думка що дрон не був проєктований на такі малі рухи, це як на ламбі тошнити в пробці, він себе гарно веде на великих обертах, а на малих потрібно багато коректувати. в мене були перепадид по 0,5м а не 10 см.
якщо в тебе і в симі і на мобулі одні і тіж симптоми...це не апа.
я ось записав відео і там я теж постійно маю перепади висоти. але думаю воно дуже скучне)

та це норм, в мене так само було на этапі навчання...чисто моя думка що дрон не був проєктований на такі малі рухи, це як на ламбі тошнити в пробці, він себе гарно веде на великих обертах, а на малих потрібно багато коректувати. в мене були перепадид по 0,5м а не 10 см.
якщо в тебе і в симі і на мобулі одні і тіж симптоми...це не апа.
я ось записав відео і там я теж постійно маю перепади висоти. але думаю воно дуже скучне)

Доречі, щось обновили в ліфтофі, як прибрати того приціла?)
Fanku
Ні, я мав на увазі, що з метра опускається майже на підлогу і знову вгору
При чому я не чіпаю навіть правий стік, лівий - виставив рівень газу і теж не чіпаю

Ладно, буду пробувати вчитись мікрорухам, може і дійсно щось не так роблю

При чому я не чіпаю навіть правий стік, лівий - виставив рівень газу і теж не чіпаю

EraserПри розряді акумуляторів тяга падає і відповідно дрон починає знижуватись. А підскок над поверхнею пояснюється екранним ефектом (коптер створює під собою зону підвищеного тиску від якої і відскакує через значне збільшення тяги у тій зоні).

• Останнє редагування:
Останнє редагування:

Eraser
так і є, тому треба не боятись і керувати) якщо їхати по аналогу на автомобілі, він ніколи не буде їхати чітко по прямій, руль завжди потрібно підкрутити.

При розряді акумуляторів тяга падає і відповідно дрон починає знижуватись. А підскок над поверхнею пояснюється екранним ефектом (коптер створює під собою зону підвищеного тиску від якої і відскакує через значне збільшення тяги у тій зоні).
LolXDАкум заряджений
4-4.1В (там 2s акум, тому походу це 8-8.2)
Тому дивно

Сьогодні літав на вулиці
Після вчорашнього симулятора з повільними рухами - сьогодні було значно простіше літати.
Правда в режимі енгл, в акро ніяк не дається нормально поки що.
По прямій - так, та і навколо будинка та машини крутив кола, але тяжче. Ще й пориви вітру "допомагали"
Тому перейшов на англ і в ньому вже накручував, літав в т.ч. і низько над травою.

Походу таки буду шукати когось з досвідом, щоб подивився вживу, що і як я роблю і може щось поправив
Бо можу реально десь фігню пороти, а сам того не розумію.

Акум заряджений
4-4.1В (там 2s акум, тому походу це 8-8.2)
Тому дивно

Сьогодні літав на вулиці
Після вчорашнього симулятора з повільними рухами - сьогодні було значно простіше літати.
Правда в режимі енгл, в акро ніяк не дається нормально поки що.
По прямій - так, та і навколо будинка та машини крутив кола, але тяжче. Ще й пориви вітру "допомагали"
Тому перейшов на англ і в ньому вже накручував, літав в т.ч. і низько над травою.

Походу таки буду шукати когось з досвідом, щоб подивився вживу, що і як я роблю і може щось поправив
Бо можу реально десь фігню пороти, а сам того не розумію.
EraserПростіше: в моторів є показник "kv" - кількість обертів на вольт. При польоті напруга в акумуляторах знижується від умовних 4.2 до 3.2 і з цим падають оберти, тяга і дрон починає знижуватись на, здавалось, постійному положені стіку тяги.

Друже, в тебе фпв, а не мавік із купою датчиків, де ти набрав висоту і він сам її підтртмує. Це звичайна поведінка фпв, де все треба робити руками. Якщо питання в тому, чи є якась проблема в обладнанні, то відповідь ні.

Да, таки можна пробувати обманути себе, але факти є фактами
Літати ще і літати треба

Зараз по вечорам літаю вживу на стадіоні під домом, народу немає - якраз спокійно можна практикуватися.
Сьогодні знову перейшов чисто на режим акро.
Цей раз вже йде набагато цікавіше
Ні, віражі не кручу сильно, бо ще й укачує трошки при сильних викрутасах.
Але спокійні польоти, зависання, прольоти через турніки і різні драбинки - виходить досить терпимо.
При чому нарешті відчуваю, що в акро цікавіше, ніж в енгл. Акро не тільки дає більше свободи, а і простіше в керуванні, дрон м'якіше реагує.
Простіше зависнути, простіше віражі зробити, ніхто не намагається вирівняти дрон, як тільки його відпускаєш.

Додатково допомагають АКБ 2s на 720 мАг.
Мобулаа 8 реально літає до 10 хвилин в спокійному режимі і хвилин 5-6 в швидкому темпі.

Взагалі це мені нагадує, як я вчився варити електродами. Не розумів, коли мені казали "спочатку перевари кілограмів 10-15 електродів - тільки тоді ТРОШКИ почнеш відчувати дугу"
Так воно і було. Поки грався по вихідних - толку мало було.
Почалося вторгнення і мій апарат пригодився дуже. Варив ті їжаки та загородження з ранку і до ночі, як той апарат витримував - сам не знаю.
Трошки мені підказали як робити і понеслася. Вже на третій-четвертий день клав такі шви, що профі хвалили.
На той момент я вже переварив не один десяток кілограмів електродів.

Так воно і з дроном виходить.
Що ж, я впертий - продовжуємо)))

П.с.: дякую всім за підказки і підтримку!

Як варік можеш взяти 65 мм аейра, або про. Я теж починав з мобули 8 але так чи інакше прийшов до 65 мм,вони швидкі, маневрені та досить тихі від мобули 8. Можна літати по кімнаті та не мати пролем з акб, адже завжди можна зарядити.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху