Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Чи існують конфігуратори для ФПВ дронів

• Автор теми Автор теми Ost
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 9
  • Перегляди Перегляди 521

Ost

Новачок
Учасник

Репутація:

10.11.25
13
0
1
Хочу зібрати свій перший фпв але маю проблему дуже багато компонентів і у кожного на ютубі своя збірка під його потреби.
Можливо є якийсь конфігуратор щось накшталт як конфігуратора для пк.

Не зустрічав.
Проаналізуйте комплектації готових дронів, пройдіть на Прометеусі курс "Народний FPV". Знову ж таки - YouTube
1.Хочу швидкий та компактний дрон 5' щоб робити вжуууууууууууууух.

2.Рама. під мій запит мені сподобалась TBS Sturdust SB5. Вона мала та під 5'.

3. Мотори. Хочу T-motor. Після ознайомлення обрав P2207-1950kv V3 Так як в них міжцентрові відстані установчих отворів відповдають таким же на рамі, вони найкраще підходять для 5' згідно таблиці тестів, kv велике так як хочу жвавість та різкість і вони підтримують живлення 6S яке не обмежує мене лише 4S акумуляторами плюс відгук тяги буде різким.

4. Гвинти. Купую такі як вказані в таблицях тестів моторів, подібні або просто беру 5' 3 лопаті та який небуть крок але рожеві.

5. ПК та ESC. Краще куплю стеком і не буду морочитись. Мотори в мене споживати будуть не більше 25В 50А , установчі розміри на рамі - 30.5x30.5. Тому беру стек від Diatone Mamba F405 MK2 V2 який підходить під мої вимоги. F405 бо дешевше та й не потрібні мені додаткові обчислювальні потужності.

6. Камера. Дрон буде на аналоговому відео, на рамі ширина місця під камеру - 19мм. А вліплю я RunCam Phoenix 2 SE так як її ширина як раз 19 мм. Хоча, їй з ПК може бути тіснувато.

7. Приймач. В мене одна апаратура з протоколом Crossfire. Я не хочу докуповувати до неї додаткові JR тому і на дрон я ставлю приймач Crossfire. Хочаааа хотілось би дрон на ELRS 2.4....потім докуплю та перероблю.

8. Відеоприймач. Мої окуляри працюють на 5.8G, тоді і приймач на такій частоті купую. О! існує TBS Crossfire Sixty9 де і відеопередавач і приймач керування на 1 платі та ще й установчі отвори підходять під мою раму! Беру!

9. Антени. На керування йшла в комплекті. Тут питань нема.
Відео...на окулярах в мене з правою кругової поляризацією, отже, на дрон потрібна такаж (ну й під відповідні частоти звичайно). На відеопередавачі роз'єм IPEX. Під мої вимоги підходить Foxeer 5.8G Micro Lollipop RHCP IPEX.

10. Майже все встановилось компактно та гарно. Але камера все ж впирається в ПК при кутах від 30 градусів. Для антен та конденсатору треба змоделювати та роздрукувати кріплення, а поки на стяжках хай побуде.

Не зустрічав.
Проаналізуйте комплектації готових дронів, пройдіть на Прометеусі курс "Народний FPV". Знову ж таки - YouTube
1.Хочу швидкий та компактний дрон 5' щоб робити вжуууууууууууууух.

2.Рама. під мій запит мені сподобалась TBS Sturdust SB5. Вона мала та під 5'.

3. Мотори. Хочу T-motor. Після ознайомлення обрав P2207-1950kv V3 Так як в них міжцентрові відстані установчих отворів відповдають таким же на рамі, вони найкраще підходять для 5' згідно таблиці тестів, kv велике так як хочу жвавість та різкість і вони підтримують живлення 6S яке не обмежує мене лише 4S акумуляторами плюс відгук тяги буде різким.

4. Гвинти. Купую такі як вказані в таблицях тестів моторів, подібні або просто беру 5' 3 лопаті та який небуть крок але рожеві.

5. ПК та ESC. Краще куплю стеком і не буду морочитись. Мотори в мене споживати будуть не більше 25В 50А , установчі розміри на рамі - 30.5x30.5. Тому беру стек від Diatone Mamba F405 MK2 V2 який підходить під мої вимоги. F405 бо дешевше та й не потрібні мені додаткові обчислювальні потужності.

6. Камера. Дрон буде на аналоговому відео, на рамі ширина місця під камеру - 19мм. А вліплю я RunCam Phoenix 2 SE так як її ширина як раз 19 мм. Хоча, їй з ПК може бути тіснувато.

7. Приймач. В мене одна апаратура з протоколом Crossfire. Я не хочу докуповувати до неї додаткові JR тому і на дрон я ставлю приймач Crossfire. Хочаааа хотілось би дрон на ELRS 2.4....потім докуплю та перероблю.

8. Відеоприймач. Мої окуляри працюють на 5.8G, тоді і приймач на такій частоті купую. О! існує TBS Crossfire Sixty9 де і відеопередавач і приймач керування на 1 платі та ще й установчі отвори підходять під мою раму! Беру!

9. Антени. На керування йшла в комплекті. Тут питань нема.
Відео...на окулярах в мене з правою кругової поляризацією, отже, на дрон потрібна такаж (ну й під відповідні частоти звичайно). На відеопередавачі роз'єм IPEX. Під мої вимоги підходить Foxeer 5.8G Micro Lollipop RHCP IPEX.

10. Майже все встановилось компактно та гарно. Але камера все ж впирається в ПК при кутах від 30 градусів. Для антен та конденсатору треба змоделювати та роздрукувати кріплення, а поки на стяжках хай побуде.
LolXDДивитися більше ютубу, щоб краще розуміти, що до чого, - це хороша порада. Головне, щоб люди не сприймали як "подивись Народний FPV і збери собі", бо потім виявляється, що на великих дронах літати майже ні в кого нема можливості.

А чому від них не багато користі ?

А чому від них не багато користі ?
OstБо ні в кого не буде достатньо мотивації, щоб вкласти в це багато грошей і зробити справді велику базу того, що із чим сумісне.
У five33 не дуже корисно, бо в них невеликий асортимент і аудиторія знає, що їй треба.
Чи бачив я інші приклади, не пам'ятаю.

Ну і потребу в такому ви завжди зможете замінити розумінням, яким дронам що треба. Як відноситься розмір пропів, кв моторів, напруга батарейки, і т. д.
Дуже рекомендую для цього CiottiFPV. Бардвел - це для новачків, а Сіотті вже може навчити всього решта

• Like
Реакції: Ost
Може десь у симуляторах подивитись ввртуальну майстерню. В тому ж LiftOff наприклад. Зрозуміло, що результати теж будуть віддавати віртуальністю.

• Like
Реакції: Ost
Друже, як нуб котрий тіко заскочив у фпв-тему, можу підказати пару фіч : шоб взагалі в'їхати шо воно таке дивись канал Є-Дрон на ютубі, там є відео по будові фпв "базові поняття та терміни" та по зборці 7" "фпв дрон своїми руками", та взагалі там майже кожна тема розжована от і до.

Ну а далі тобі пошук по ютубу підкаже, зараз багато дивлюсь канал Джошуа Бардвелла, це взагалі кладезь.

Я свій 7" нахоботив сам (збив) тому прийшлось зайти в цю тему шоб його полагодити та літати, шо у мене цілком вийшло ) так шо усе реально

p.s. У планах зібрати фпв з нуля, комплектуха вже їде, але новачку я б порадив нахоботити/придбати живого дрона шоб взагалі зрозуміти як це все працює.

Друже, як нуб котрий тіко заскочив у фпв-тему, можу підказати пару фіч : шоб взагалі в'їхати шо воно таке дивись канал Є-Дрон на ютубі, там є відео по будові фпв "базові поняття та терміни" та по зборці 7" "фпв дрон своїми руками", та взагалі там майже кожна тема розжована от і до.

Ну а далі тобі пошук по ютубу підкаже, зараз багато дивлюсь канал Джошуа Бардвелла, це взагалі кладезь.

Я свій 7" нахоботив сам (збив) тому прийшлось зайти в цю тему шоб його полагодити та літати, шо у мене цілком вийшло ) так шо усе реально

p.s. У планах зібрати фпв з нуля, комплектуха вже їде, але новачку я б порадив нахоботити/придбати живого дрона шоб взагалі зрозуміти як це все працює.
A00CТак дякую я дивився цей канал і як він збирав 7" але я маю велике розуміння в літаках та електриці тож хочу собі хардкор зібрати 5 inch і літати на ньому доки

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху