Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Діагностика батки 1S 550 meteor 75pro

• Автор теми Автор теми Misc0
  • Дата створення Дата створення
  • Last post Остання активність Остання активність:
  • Відповідей Відповідей 31
  • Перегляди Перегляди 3 тис.
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
вчора після місяця не літання вирішив політати на метеорі. батарейки ж ясна річ були заряджені до повної. почав літати, а час польоту 2-3 хвилини((((..)))).. думаю - нечесе просіли...
а потім ще й на форум зайшов подивитися, і побачив топік подібний до проблеми)) і побачив відповіді типу батарейки живуть 50 циклів%).. ЧОГО???.. ну хз може погані батки при поганій зарядці і поганому використанні напевно стільки і живуть.
для таких баток потрібна зарядка, яка підтримує режим таких акумуляторів. зауважив, що зарядка заряджається в режимі Лі-іон, переключив в режим високовольтних акумуляторів. Тепер заряджалися як треба.. правда у мене 2ес
а напишіть які у вас батки,
яка зарядка та який режим використовуєте зарядки,
і скільки вже акумуляторів використали.
цікаво розуміння досвіду у якому засновані відповіді.
в мене спочатку на метеоре85 була одна батка. так я в день літав по 5-7 раз.. політва -поставив зарядив і політав.. дрон в мене мабуть з літа.. останній місяц майже на ньому не літаю..
зараз 5 баток 450маг и одна 550. але 550 я протупив))) та зарядив 4А)))).. так що треба окрема зярадка под мініки)))
зарядка СКАЙРС НЕО Б6.
заряжаю 1С

вчора після місяця не літання вирішив політати на метеорі. батарейки ж ясна річ були заряджені до повної. почав літати, а час польоту 2-3 хвилини((((..)))).. думаю - нечесе просіли...
а потім ще й на форум зайшов подивитися, і побачив топік подібний до проблеми)) і побачив відповіді типу батарейки живуть 50 циклів%).. ЧОГО???.. ну хз може погані батки при поганій зарядці і поганому використанні напевно стільки і живуть.
для таких баток потрібна зарядка, яка підтримує режим таких акумуляторів. зауважив, що зарядка заряджається в режимі Лі-іон, переключив в режим високовольтних акумуляторів. Тепер заряджалися як треба.. правда у мене 2ес
а напишіть які у вас батки,
яка зарядка та який режим використовуєте зарядки,
і скільки вже акумуляторів використали.
цікаво розуміння досвіду у якому засновані відповіді.
в мене спочатку на метеоре85 була одна батка. так я в день літав по 5-7 раз.. політва -поставив зарядив і політав.. дрон в мене мабуть з літа.. останній місяц майже на ньому не літаю..
зараз 5 баток 450маг и одна 550. але 550 я протупив))) та зарядив 4А)))).. так що треба окрема зярадка под мініки)))
зарядка СКАЙРС НЕО Б6.
NAukovecПрактично щодня по одному - два цикли: пролітав, зарядка, знову пролітав.
Заряджаю через вупстор, струмом 0.3А
Батарейки всякі пробував: лаву, сині бетафлай, татушки.
Вони живуть у середньому місяць часу, вже більше року певно статистики, під сотню батарейок мабуть.
PS
Батки на 450 і 550 заряджаю чуть більшим струмом, але використовую переважно на 2s - вони реально якось трохи довше живуть. Маленькі на 260-300 є статистика також від знайомих, які ще більше літають, там порядок цифр такий же

Переглянути попередні відповіді...
Я їх не колекціоную))
Можу показати ті, які ще не ушатав. Там штук 15.
Чи тобі скріни покупок з аліекспресу? Але як я доведу що не продав їх, а саме вилітав ?)))
Akceptorта нічого доводити не треба. літай як знаєшь. витрачай батки як хочешь..

Практично щодня по одному - два цикли: пролітав, зарядка, знову пролітав.
Заряджаю через вупстор, струмом 0.3А
Батарейки всякі пробував: лаву, сині бетафлай, татушки.
Вони живуть у середньому місяць часу, вже більше року певно статистики, під сотню батарейок мабуть.
PS
Батки на 450 і 550 заряджаю чуть більшим струмом, але використовую переважно на 2s - вони реально якось трохи довше живуть. Маленькі на 260-300 є статистика також від знайомих, які ще більше літають, там порядок цифр такий же
AkceptorЧи є хоч якась різниця між синіми батками і лава?

Чи є хоч якась різниця між синіми батками і лава?
Misc0Нема різниці, чи вони відрізняються за кількістю циклів, бо лава набагато кращі за ємністю і віддачею струму. Сині брати нема ніякого сенсу.

Так все таки - як можна нормально перевірити стан батки? (я досит далекий від фізики процесів)
Бо час польоту - це все таки досить субєктивний показник.
Я пробував під час зарядки проганяти через ватметр (прилад ЮСБ, який показує сумарну затрату ампер). В мене 450ман, і десь так заливаєтсья(при зарядці) при повному розряді батки(коли вже сильно падають оберти двигунів). Але чи являєтсья це показником стану батки? Чи при просадці вона почне менше заливати?

Так все таки - як можна нормально перевірити стан батки? (я досит далекий від фізики процесів)
Я пробував під час зарядки проганяти через ватметр (прилад ЮСБ, який показує сумарну затрату ампер). В мене 450ман, і десь так заливаєтсья(при зарядці) при повному розряді батки(коли вже сильно падають оберти двигунів). Але чи являєтсья це показником стану батки? Чи при просадці вона почне менше заливати?
ArchmaxЄмність - не єдиний показник. Є ще внутрішній опір, який росте зі зносом і не дає віддавати потрібну силу струму. В польоті добре видно за тим, що, як тільки злітаєш, зразу дуже сильно просідає напруга, але потім ще можна довго літати, якщо спокійно і не намагатися багато амперів витягнути.

Ще його деякі зарядки вміють показувати, але конкретні цифри ніхто не скаже, простіше дивитися, який він, коли батарейка нова, і що відбувається з часом.

ArchmaxМіряти ємність при зарядці - теж дуже суб'єктивно, бо ККД не 100% і залежить від стану батки. Буває що поганий акум бере на заряд більше своєї ємності, а на решту гріється як пічка :)
Є основні показники:
- внутрішній опір: чим нижче, тим краще, коли починає рости - батка починає помирати
- саморозряд: була в мене батка з ідеальним внутрішнім опором, але після зарядки за 3 доби розряджалася повністю без жодного навантаження
- ємність: міряти можна тільки на розряд, при чому бажано номінальним струмом, який ви у роботі маєте, бо чим менший струм розряду, тим більше акум віддасть ємності (через менше падіння напруги в наслідок внутрішнього опору).

Батки це просто розхідник і очікувати від них більше ніж 50-100 циклів не вартує, на аліку продають наборами по 8шт за 40-50$, мені того достатньо на 2-3 місяці далі купую новий комплект і все :)
Якось їх розряжати, перевіряти, заміряти підбирати інші зарядки, не бачу в тому сенсу, інше питання 4S-6S батки, там вже інша ситуація.

Всім привіт! Питання якщо брати нові акуми то які краще брати? Сині чи Lava 1S 450mAh чи э на 550 mAh? Як вже досвідчені люди що порадите?

Всім привіт! Питання якщо брати нові акуми то які краще брати? Сині чи Lava 1S 450mAh чи э на 550 mAh? Як вже досвідчені люди що порадите?
Andr.Lava незрівнянно кращі за сині.
І акуми для легких дронів треба брати найменші, з якими буде більше трьох хвилин польоту, тобто 450 для 75мм. Більші батарейки не потрібні, бо за ті ж гроші можна купити більше батарейок. Так буде краще летіти і викидати побиті дешевше.

А метеор 75про тягне 2s АКБ?

_pilot_fpv_2024_Ні, і це його основна проблема, бо щось настільки важке - це вже не для приміщень, а надворі страждати із 1S не треба.
Наприклад, мобула7 із двома батками на 300 - це просто чудовий варіант надвір. Міцний, люди не бояться, потужності більше ніж треба.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Назад
Зверху