Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Meteor 75 Pro

Meteor 75 Pro 2023

Не має прав доступу, щоб купити (109.99 $)
Друзі, вітаю.
Стикнувся з такою проблемою... Маю апаратуру Radiomaster GX12 та взяв нещодавно собі Meteor 75 Pro.
Так от, від початку на борту був ELRS версії 3.5.6, я його оновив до 4.0.1 бо до цього оновлював GX12 і бінд не виходить ніяк. Тобто команду на бінд я з Бетафлай відправляю, режим вмикається, а як з апаратури запускаю бінд, то одразу вупік вимикає режим бінд.
Звернувся до магазину де купляв, сказали відкатити до 3.5.6 - ок, зробив... Але стикнувся з іншою проблемою, GX12 при відкаті на 3.5.6 видає помилку і зайти в меню ELRS тупо не можливо.
Пробував інші версії - не хоче працювати.
Може хтось стикався з чимось схожим?

Друзі, вітаю.
Стикнувся з такою проблемою... Маю апаратуру Radiomaster GX12 та взяв нещодавно собі Meteor 75 Pro.
Так от, від початку на борту був ELRS версії 3.5.6, я його оновив до 4.0.1 бо до цього оновлював GX12 і бінд не виходить ніяк. Тобто команду на бінд я з Бетафлай відправляю, режим вмикається, а як з апаратури запускаю бінд, то одразу вупік вимикає режим бінд.
Звернувся до магазину де купляв, сказали відкатити до 3.5.6 - ок, зробив... Але стикнувся з іншою проблемою, GX12 при відкаті на 3.5.6 видає помилку і зайти в меню ELRS тупо не можливо.
Sting107Не знаю як ))) Але вдалось їх подружити... Оновив EdgeTX, знову залив 4.0.1 ELRS обом і воно забіндилось самостійно.
Усім Дякую

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Друзі, вітаю.
Sting107При відкаті потрібно було також закинути скрипт ExpressLRS, який також генерується при генеруванні прошивки для версії 3.5.6 на SD карту.

Вкладення

• Знімок екрана 2026-05-14 202620.png
    Знімок екрана 2026-05-14 202620.png
    23.3 КБ · Перегляди: 8
Переглянути попередні відповіді...
При відкаті потрібно було також закинути скрипт ExpressLRS, який також генерується при генеруванні прошивки для версії 3.5.6 на SD карту.
RedRockта звісно ж робив, Друже, але GX12 тупо не хоче їсти версію 3.5.6...
Зараз намагаюсь вручну бінд фрази вводити, але від початку коли конфігуратор юзав, то прописав обом однакові.

та звісно ж робив, Друже, але GX12 тупо не хоче їсти версію 3.5.6...
Зараз намагаюсь вручну бінд фрази вводити, але від початку коли конфігуратор юзав, то прописав обом однакові.
Sting107ну не хоче 3.5.6 спробуй 3.6.3, може ця йому буде до вподоби.

та от, вже кілька годин стрибаю по прошивках і щось поки що ніяк...
Sting107а при закидуванні скрипта старий скомпільований luac витирав? бо в мене якось вони не компілювались при наявності старого і приходилось витирати для компіляції нового скрипта.

а при закидуванні скрипта старий скомпільований luac витирав? бо в мене якось вони не компілювались при наявності старого і приходилось витирати для компіляції нового скрипта.
RedRockробив (( Добре, щє пограюсь з ним... бо зараз головне собі апаратуру не закірпічити з усіма ціма прошивками
шось я вже наклацав і мені воно не подобається...

робив (( Добре, щє пограюсь з ним... бо зараз головне собі апаратуру не закірпічити з усіма ціма прошивками
шось я вже наклацав і мені воно не подобається...
Sting107Відпишись чи вийшло повернутись на прошивку 3.х.х і які були моменти з цим.

Відпишись чи вийшло повернутись на прошивку 3.х.х і які були моменти з цим.
RedRockДруже, на неї я кілька разів намагався повернутись, але потім психанув і оновив EdgeTX до останньої версії, заново зібрав ELRS 4.0.1 для TX та RX і воно на диво запрацювало. Завтра вже буду тестити

Друже, на неї я кілька разів намагався повернутись, але потім психанув і оновив EdgeTX до останньої версії, заново зібрав ELRS 4.0.1 для TX та RX і воно на диво запрацювало. Завтра вже буду тестити
Sting107Так воно і зрозуміло що якщо на RX i TX 4.x.x то вони будуть разом співати, бо 3.х.х і 4.х.х між собою не сумісні, це прямо вказано на github expresslrs. Цікаво було чи вдалось повернутись з 4 на 3 версію, бо вже зустрічав на формумах що то вкрай проблематично буває.

Вкладення

• Знімок екрана 2026-05-20 091137.png
    Знімок екрана 2026-05-20 091137.png
    17.7 КБ · Перегляди: 4
Так воно і зрозуміло що якщо на RX i TX 4.x.x то вони будуть разом співати, бо 3.х.х і 4.х.х між собою не сумісні, це прямо вказано на github expresslrs. Цікаво було чи вдалось повернутись з 4 на 3 версію, бо вже зустрічав на формумах що то вкрай проблематично буває.
RedRockА, ну відкат на 3.6.0 та 3.6.3 робив, але вони не хотіли усе одно дружити. Я ж від початку писав, що версії протоколів зробив однаковими )))

А, ну відкат на 3.6.0 та 3.6.3 робив, але вони не хотіли усе одно дружити. Я ж від початку писав, що версії протоколів зробив однаковими )))
Sting107Так, я це пам'ятаю), просто чекав чуда з успішним відкатом апаратури на 3тю версію, а воно і у вас теж не вийшло як і в багатьох хто перейшов на 4ту версію.

Вітаю, товариство.
Підкажіть будь-ласка, ніяк не можу вирішити проблему дрейфу дрону в квартирі, його постійно тягне вперед та праворуч. Акселерометр калібрував, стіки калібрував, CLI з офіційного сайту залив - а йому усе до лампочки. Фізичних пошкоджень на пропах, мотрах чи рамі не має.
Єдиний дієвий спосіб який знайшов це трімери, але ж це тимчасове рішення і корегування достатньо велике виходить.
PID та рейти не чіпав.
Можливо хтось знає як вирішити?

Вітаю, товариство.
Підкажіть будь-ласка, ніяк не можу вирішити проблему дрейфу дрону в квартирі, його постійно тягне вперед та праворуч. Акселерометр калібрував, стіки калібрував, CLI з офіційного сайту залив - а йому усе до лампочки. Фізичних пошкоджень на пропах, мотрах чи рамі не має.
Єдиний дієвий спосіб який знайшов це трімери, але ж це тимчасове рішення і корегування достатньо велике виходить.
PID та рейти не чіпав.
Sting107Якщо це щось на пластиковій рамі типу Meteor 75 pro, то це може бути і нормою, навіть якщо ти відкалібрував акселерометр. Спробуй поставити раму на опори двигунів та відкалібрувати, перед цим виставивши площину в 0.
Справа в тому що сама рама може бути не зовсім семетрична, а там багато не потрібно, десь якийсь двигун трохи підкошений і все, оберти великі він дуже чутливий.

Переглянути попередні відповіді...
Якщо це щось на пластиковій рамі типу Meteor 75 pro, то це може бути і нормою, навіть якщо ти відкалібрував акселерометр. Спробуй поставити раму на опори двигунів та відкалібрувати, перед цим виставивши площину в 0.
Справа в тому що сама рама може бути не зовсім семетрична, а там багато не потрібно, десь якийсь двигун трохи підкошений і все, оберти великі він дуже чутливий.
AceТак, Друже, саме Meteor 75 Pro

Sting107На своєму Meteor 75pro також відчував дрейф, але якось особо не напрягало, це кривизна рами скоріш за все (y)
Зверни увагу, як двигуни відносно один від одного стоять в осі +/-?

На своєму Meteor 75pro також відчував дрейф, але якось особо не напрягало, це кривизна рами скоріш за все (y)
Зверни увагу, як двигуни відносно один від одного стоять в осі +/-?
Aceта візуально начебто однаково, просто дивився десь відос, де у автора дрон саме висів, з мінімальним дрейфом, а в моєму випадку треба його постійно тримати. Щє побачив тремтіння на деякому % газу... буду далі розбиратись.
Мене цікавить просто, як програмно, без допомоги тримерів прибрати ось цей дрейф...

та візуально начебто однаково, просто дивився десь відос, де у автора дрон саме висів, з мінімальним дрейфом, а в моєму випадку треба його постійно тримати. Щє побачив тремтіння на деякому % газу... буду далі розбиратись.
Мене цікавить просто, як програмно, без допомоги тримерів прибрати ось цей дрейф...
Sting107Тремтіння це вже PID налаштування.
А дрейф це акселерометр та балансування, може десь щось перевішує.

Вітаю, товариство.
PID та рейти не чіпав.
Sting107Тут момент не стільки в двигунах стільки в тому як ти затягнув шурупчики в бутерброді канопа-польотник-рама... якщо наприклад перетягнув позаду і демпферна резиночка більш просіла ніж інші три то польотник буде думати що дрон нахилений назад і буде його рівняти відповідно. Глянь візуально +/- затяжку тих шурунів.

Тут момент не стільки в двигунах стільки в тому як ти затягнув шурупчики в бутерброді канопа-польотник-рама... якщо наприклад перетягнув позаду і демпферна резиночка більш просіла ніж інші три то польотник буде думати що дрон нахилений назад і буде його рівняти відповідно. Глянь візуально +/- затяжку тих шурунів.
RedRockДякую, глянув і туди - відпустив, зробив мінімум.
Але є питання... Якщо через ступінь затягування змінився кут нахилу польотника, то я б це побачив в бетафлай... Якщо, через затягування змінилась ступінь демферування тоді б відповідь дрона мабуть була б більш різкою на кожну дію... Зараз в бік його не так сильно тягне, але вперед він постійно сам хоче ))
Інше питання в тому, що в мене батареї 580 та 680 mAh - вони різні за габаритами та вагою... тож є вірогідність що перевішують саме вони, але якщо для 580 ємності довжини кабелів вистачає, то для 680 багато не пограєшся з розташуванням...
Добре, дякую усім, буду ковиряти манюню далі

Дякую, глянув і туди - відпустив, зробив мінімум.
Але є питання... Якщо через ступінь затягування змінився кут нахилу польотника, то я б це побачив в бетафлай... Якщо, через затягування змінилась ступінь демферування тоді б відповідь дрона мабуть була б більш різкою на кожну дію... Зараз в бік його не так сильно тягне, але вперед він постійно сам хоче ))
Інше питання в тому, що в мене батареї 580 та 680 mAh - вони різні за габаритами та вагою... тож є вірогідність що перевішують саме вони, але якщо для 580 ємності довжини кабелів вистачає, то для 680 багато не пограєшся з розташуванням...
Добре, дякую усім, буду ковиряти манюню далі
Sting107В мене так вело 75ку назад. Ще крім перекосу польотника я помітив коли калібрував що в мене дроти від двигунів виступали вниз за раму, відповідно виходило що я калібрував не відносно рами а відносно виступаючих дротів, позагинав їх на час калібрування в середину рами, відкалібрував то стало краще.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
11
Перегляди
170
Назад
Зверху