Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Обладнання для тренування на симуляторi

Nelegal

Новачок
Учасник

Репутація:

09.08.25
7
5
3
Вiтаю!

У темi ФПВ я навiть не новачок, тож моє питання може прозвучати дещо дивно - чи правильно я розумiю, що для тренування на своєму ПК потрiбно мати тiльки сам ПК, симулятор та пульт? I якщо так, то який пульт краще для початкiвця?

Саме так, для тренуваннь у симуляторі достатньо апаратури та ПК(ноутбук) з відповідним залізом для симулятору.
Що стосується апаратури, дивіться у сторону майбутнього використання у реальних польотах.
Що стосується вибору апаратури то я б звернув увагу на декілька моделей:
1. Впевнена бюджетна версія з орієнтиром на виріст - Radiomaster TX12
2. Більш дорожча, але професійніша Radiomaster Boxer (перевірено на собі), або новіша модель Radiomaster TX15 (за цю модель впевнено не скажу, так як ще не дивився порівняльного огляду, але на перший погляд обіцяє бути цікавішою)

Дешевші, або дорожчі ніж у списку брати ніякого сенсу не має на мою думку.

Від себе додам: починав з RM Pocket, потім перейшов на RM Boxer, ще маю Jumper T20. То після апаратур із повнорозмірними стіками на RM TX12 занадто скуто себе почуваю, не вистачає діапазону відхилення стіку, але це більше діло звички.
Якщо маєте можливість хоча б 10-15 хв в руках апаратуру потримати перед покупкою, то раджу спробувати на скільки зручно дотягуватися до перемикачів і т.п., бо в усіх руки різні.

Переглянути попередні відповіді...
Від себе додам: починав з RM Pocket, потім перейшов на RM Boxer, ще маю Jumper T20. То після апаратур із повнорозмірними стіками на RM TX12 занадто скуто себе почуваю, не вистачає діапазону відхилення стіку, але це більше діло звички.
Якщо маєте можливість хоча б 10-15 хв в руках апаратуру потримати перед покупкою, то раджу спробувати на скільки зручно дотягуватися до перемикачів і т.п., бо в усіх руки різні.
elektroNIKЯкщо маєте можливість хоча б 10-15 хв в руках апаратуру потримати перед покупкою, то раджу спробувати на скільки зручно дотягуватися до перемикачів і т.п., бо в усіх руки різні.

От у тому i проблема, бо думаю брати б/у пульт на OLX.

От у тому i проблема, бо думаю брати б/у пульт на OLX.
NelegalТоді дивіться по бюджету: якщо вистачає грошей - беріть TX12, його вистачить для мультироторів з головою, для літаків може бути трохи замало елементів управління - знаю багато людей, які ним користуються довго й міняти не збираються. Якщо ж подешевше - то Pocket, його теж вистачатиме для коптерів, але малий розмір й не всі елементи можуть бути зручними, пізніше зможете купити іншу апаратуру, а цю залишити як додаткову, або продати. Якщо ж бюджет безлімітний - то Boxer або TX15/16 :) Це по Radiomaster-ах, інші виробники можете теж розглянути, з ними досвіду (окрім Jumper T20 не мав).

Тоді дивіться по бюджету: якщо вистачає грошей - беріть TX12, його вистачить для мультироторів з головою, для літаків може бути трохи замало елементів управління - знаю багато людей, які ним користуються довго й міняти не збираються. Якщо ж подешевше - то Pocket, його теж вистачатиме для коптерів, але малий розмір й не всі елементи можуть бути зручними, пізніше зможете купити іншу апаратуру, а цю залишити як додаткову, або продати. Якщо ж бюджет безлімітний - то Boxer або TX15/16 :) Це по Radiomaster-ах, інші виробники можете теж розглянути, з ними досвіду (окрім Jumper T20 не мав).
elektroNIKДякую, напевно для початку зупинюсь на Pocket

Саме так, для тренуваннь у симуляторі достатньо апаратури та ПК(ноутбук) з відповідним залізом для симулятору.
Що стосується апаратури, дивіться у сторону майбутнього використання у реальних польотах.
Що стосується вибору апаратури то я б звернув увагу на декілька моделей:
1. Впевнена бюджетна версія з орієнтиром на виріст - Radiomaster TX12
2. Більш дорожча, але професійніша Radiomaster Boxer (перевірено на собі), або новіша модель Radiomaster TX15 (за цю модель впевнено не скажу, так як ще не дивився порівняльного огляду, але на перший погляд обіцяє бути цікавішою)

Дешевші, або дорожчі ніж у списку брати ніякого сенсу не має на мою думку.
Magshifter
А як пульт пiдключати до ПК? Я так розумiю, що через USB-C

Переглянути попередні відповіді...
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Так, на апаратурах із вбудованим ELRS, але одне уточнення: затримка по Bluetooth буде більшою, ніж по USB
elektroNIKМожливо, я не тестував, лише перевіряв чи ноутбук бачить пульт по Bluetooth. Підключаюсь через USB.
До того ж, створив окрему модель для використання апаратури в якості джойстика, в налаштуваннях якої вимкнув модуль ELRS.
Це дозволяє значно зменшити розряджання акумуляторів при польотах на симуляторі.

Можливо, я не тестував, лише перевіряв чи ноутбук бачить пульт по Bluetooth. Підключаюсь через USB
internet_instructorДоповню, я тестував, затримка є. А якщо по вайфай підключити телік до ноута,ну щоб картинка була більша, то дуже відчутна затримка. Тому все через шнурки, пульт до ноуту, телік до ноуту.

Не забуваєм про відеокарту нормальну.
В моєму випадку не дуже потужний варіант, то через 5 хв. в симуляторі починає шуміти як навіжена.

Не забуваєм про відеокарту нормальну.
В моєму випадку не дуже потужний варіант, то через 5 хв. в симуляторі починає шуміти як навіжена.
PhoenixУ мене GTX 1050ti, на середнiх налаштуваннях повинна потягнути

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вирішувати тобі самому але, розповім тобі свою історію...
Попробував літати перший раз на ТХ12 радіомастер, у родича. Сподобалось і вирішив що хочу.
Спершу найшов літофф, поставив на комп, запустив без пульта, чисто на клавіатурі керування (бдсм ще той) але, зрозумів що він не тягне. Докинув озу, і поміняв вінчестер на SD. Топір літоф робить без тормозів окрім останніх кількох карт, гонки, гори... но цього достатньо щоб навчитись.
Далі, заказав собі пульт джампер Т14, обрав тому що повноразмірні стіки, а мені як би не 20 років, і не 30 ), а чим старше тим гірше мікромоторика, тому розмір мав значення. І от коли я спробував на ньому літати, зрозумів, що для новачка має бути новий пульт з не раз..аними стіками. Бо коли ти вчишся літати з нуля, стіки прям то твоє все, бо більше нічого тактильно тебе не звязує з дроном.
Зараз немає різниці мені радіомастер тх12, чи джампер т14, а от спочатку був.
Розстав собі приоритети, фінансову здатність, і вирішуй сам.

Вкладення

• 17551026177132730514154622773819.jpg
    17551026177132730514154622773819.jpg
    1.7 MБ · Перегляди: 5
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Попробував літати перший раз на ТХ12 радіомастер, у родича. Сподобалось і вирішив що хочу.
Спершу найшов літофф, поставив на комп, забустив без пульта, чисто на клавіатурі керування (бдсм ще той) але, зрозумів що він не тягне. Докинув озу, і поміняв вінчестер на SD. Топір літоф робить без тормозів окрім останніх кількох карт, гонки, гори... но цього достатньо щоб навчитись.
Далі, заказав собі пульт джампер Т14, обрав тому що повноразмірні стіки, а мені як би не 20 років, а чим старше тим гірше мікромоторика, тобу розмір мав значення. І от коли я спробував на ньому літати, зрозумів, що для новачка має бути новий пульт з не раз..аними стіками. Бо коли ти вчишся літати з нуля, стіки прям то твоє все, бо більше нічого тактільно тебе не звязує з дроном.
Зараз немає різниці мені радіомастер тх12, чи джампер тх14, а от спочатку був.
Вирішувати сам
Serhii.khзліва тх12 радіомастер, чорні
зправа джампер т14 срібло

Вкладення

• 17551027269557274512553504976513.jpg
    17551027269557274512553504976513.jpg
    1.1 MБ · Перегляди: 5
Спершу найшов літофф, поставив на комп, запустив без пульта, чисто на клавіатурі керування (бдсм ще той) але, зрозумів що він не тягне. Докинув озу, і поміняв вінчестер на SD. Топір літоф робить без тормозів окрім останніх кількох карт, гонки, гори... но цього достатньо щоб навчитись.
Далі, заказав собі пульт джампер Т14, обрав тому що повноразмірні стіки, а мені як би не 20 років, і не 30 ), а чим старше тим гірше мікромоторика, тому розмір мав значення. І от коли я спробував на ньому літати, зрозумів, що для новачка має бути новий пульт з не раз..аними стіками. Бо коли ти вчишся літати з нуля, стіки прям то твоє все, бо більше нічого тактильно тебе не звязує з дроном.
Зараз немає різниці мені радіомастер тх12, чи джампер т14, а от спочатку був.
Розстав собі приоритети, фінансову здатність, і вирішуй сам.
Serhii.khО, а про стiки я i не знав. Думав брати Radiomaster Pocket, але тепер треба враховувати ще й стiки.

О, а про стiки я i не знав. Думав брати Radiomaster Pocket, але тепер треба враховувати ще й стiки.
NelegalЯкщо є принтер, пох які стіки. Я собі на тх12 намалював довші і іншої форми. А ще в продажу стіки є окремо

А пiдкажiть ще таке - чи треба калiбрувати пульт, якщо буду тренуватися на симуляторi? Чи це тiльки для реальних польотiв?

А пiдкажiть ще таке - чи треба калiбрувати пульт, якщо буду тренуватися на симуляторi? Чи це тiльки для реальних польотiв?
NelegalПотрібно, але це процедура тривіальна - не бійтеся її зробити лишній раз

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
5
Перегляди
99
Назад
Зверху