Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Ваш FPV-ішний Сетап

Magshifter

Адміністратор
Команда форуму

Репутація:

28.07.24
914
785
93
🎮
Boxer
🥽
Cobra SD
🛸
75/Air65/7"
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Setup FPV.jpg Вітаю Вас пані та панове!

Давайте ділитися в цій темі своїми сетапами обладнання пілота FPV!
Які FPV дрони ви використовуєте, радіоконтроллери, шоломи, окуляри, fpv монітори, аксесуари та інше...

Коротко опишіть про свої враження від користування тим чи іншим обладнанням, можливо є девайси які ви придбали але потім, покрутивши носом, відклали на поличку - розкажіть про це!
Ваш досвід та зворотній зв'язок це вкрай необхідна інформація для новачків, та для тих хто тільки планує входити у тему FPV.

Також наявне у вас обладнання це дзвіночок для Редакторів форуму щоб вони додали ваш девайс у Ресурси спілки для більш детального їх обговорення.

*Доречі, якщо ви хочете стати редактором Українського FPV форуму і мати можливість додавати ресурси самостійно - просто напишіть мені у Особисті повідомлення.

З повагою,
Magshifter

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Буду першим.

Мій Сетап початківця (з посиланнями на Ресурси):
  1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer, Pocket
    За час використання отримую неймовірні відчуття комфорту та задоволення. Порівнюю з переробленим під FPV DJI RC 231 С5 на якому я починав.
  2. Шолом - Skyzone Cobra SD
    Порівняти ще немає з чим, але дуже подобається все в ньому. Немає відчуття, що тримаєш у руках бюджетне обладнання.
  3. FPV дрончики - Meteor 75 Pro, Meteor 65 Pro, Air 65, Кастомний 7"
    Дуже подобаеться Air 65 та метеор 75 Про.
  4. Основний симулятор для тренуваннь - Liftoff
Чекаю ваші сетапи, Друзі!

1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer Rotor Riot Edition. Першим був Jumper T-Lite, ще пробував Pocket i Jumper T20.
    AG01 прекрасні.
  2. Окуляри - Skyzone 04X Pro. 04O Pro вистачило б, але їх тоді ще не було. А завеликий FOV - це навіть плюс, якщо не використовувати на OSD нічого крім напруги батарейки :)
    Починав із EV800DM.
  3. FPV дрон - кастомна збірка 65мм, ~17.5g
    • Cockroach V3
    • Happymodel 2g4
    • Happymodel 0702 28kkv
    • Gemfan 1210
    • Runcam Nano 3
    • Канопа від старої мобули 6.
      Починав із мобули 8 і мобули 6. Найвеселіше надворі - Bassline, у квартирі - без варіантів - якнайлегший 65мм.
    Пробував Velocidrone, Uncrashed, TRYP. LIftoff все ще рекомендую першим.

1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer Rotor Riot Edition. Першим був Jumper T-Lite, ще пробував Pocket i Jumper T20.
    AG01 прекрасні.
  2. Окуляри - Skyzone 04X Pro. 04O Pro вистачило б, але їх тоді ще не було. А завеликий FOV - це навіть плюс, якщо не використовувати на OSD нічого крім напруги батарейки :)
    Починав із EV800DM.
    • Cockroach V3
    • Happymodel 2g4
    • Happymodel 0702 28kkv
    • Gemfan 1210
    • Runcam Nano 3
      Починав із мобули 8 і мобули 6. Найвеселіше надворі - Bassline, у квартирі - без варіантів - якнайлегший 65мм.
vproВеличезний багаж досвіду! Супер! Дякую, що полідлився своєю майстернею.

AG01 прекрасні.
    Починав із EV800DM.
    • Cockroach V3
    • Happymodel 2g4
    • Happymodel 0702 28kkv
    • Gemfan 1210
    • Runcam Nano 3
vproНевелике оновлення - недавно купив Velocidrone і він мені подобається все більше. І для RaceGOW доведеться саме в ньому багато політати.

Я маю 2 сетапи :)
Перший сетап - мінімалістичні тайнівупи.
1. Пульт: Jumper T-Pro V2 - зручний тим, що маленький, заряджається через той же провід, що і підключається до компа. Має вбудований ELRS на 1000 mW і OLED дисплейчик. Мені трохи незручні були лиш стіки, то я замінив на STPHOBBY Non-slip Transparent Resin Radio Stick Ends, зручні для щипкового хвату.
2. Шолом BetaFPV VR03 - жодним чином не рекомендую комусь таке купувати, але у мене воно було від кітового набору з Cetus X і насправді для літання по квартирі нічого кращого і не треба :)
3. Мінівупи для цього діла Mobula 6, Meteor 65 Pro (навіть 2), Air 65. На одному метеорі замінив двигуни на Happymodel, інший більше як донор брав, дуже рідко вмикаю просто для порівняння відчуттів з чимось новеньким :)
4. Основний симулятор для тренуваннь - Liftoff, хоча частенько ганяв і у Velocidrone. Ліфтофф просто зручно тримати запущеним у фоні і включати пограти на 10 хвилин коли є трохи вільного часу :)

Другий сетап - умовно під 2S+
1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer MAX версія
2. Окуляри SkyZone 04x, не Pro. Насправді просто не хотів ризикувати і брати неперевірену на той момент "прошку". До окулярів докупив Steadyview X ресівер - основна причина була вбудований бекпек що дає можливість вмикати і вимикати запис DVR кнопкою на пульті. Також окремо є Avatar VRx під цифру, але це більше на перспективу бралося і тому що були знижки :)
3. Трохи більші дрони у цьому сетапі: Cetus X, HGLRC Draknight та Meteor 75 HD. Переважно для політушок у офісі або надворі. Сіневупи не зайшли, а 7" маю розібрану на столі для всяких експериментів, але в повітря її підіймати наразі не маю де. Хочеться щось на цифрі ще під 2S чи більше, але руки не доходять наразі.

Пробував багато чого ще з пультів і з різних шоломів, але зупинився на якраз цьому всьому переважно з питань ергономіки. Я вважаю що такі речі мають бути зручними, щоб було приємно взяти в руки пульт, щоб від окулярів в очах не двоїлося і т.п. Тому всім дуже рекомендую перед покупкою старатися потримати в руках і покористуватися хоч з годинку, якщо є можливість

Я маю 2 сетапи :)
Перший сетап - мінімалістичні тайнівупи.
1. Пульт: Jumper T-Pro V2 - зручний тим, що маленький, заряджається через той же провід, що і підключається до компа. Має вбудований ELRS на 1000 mW і OLED дисплейчик. Мені трохи незручні були лиш стіки, то я замінив на STPHOBBY Non-slip Transparent Resin Radio Stick Ends, зручні для щипкового хвату.
2. Шолом BetaFPV VR03 - жодним чином не рекомендую комусь таке купувати, але у мене воно було від кітового набору з Cetus X і насправді для літання по квартирі нічого кращого і не треба :)
3. Мінівупи для цього діла Mobula 6, Meteor 65 Pro (навіть 2), Air 65. На одному метеорі замінив двигуни на Happymodel, інший більше як донор брав, дуже рідко вмикаю просто для порівняння відчуттів з чимось новеньким :)
4. Основний симулятор для тренуваннь - Liftoff, хоча частенько ганяв і у Velocidrone. Ліфтофф просто зручно тримати запущеним у фоні і включати пограти на 10 хвилин коли є трохи вільного часу :)

Другий сетап - умовно під 2S+
1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer MAX версія
2. Окуляри SkyZone 04x, не Pro. Насправді просто не хотів ризикувати і брати неперевірену на той момент "прошку". До окулярів докупив Steadyview X ресівер - основна причина була вбудований бекпек що дає можливість вмикати і вимикати запис DVR кнопкою на пульті. Також окремо є Avatar VRx під цифру, але це більше на перспективу бралося і тому що були знижки :)
3. Трохи більші дрони у цьому сетапі: Cetus X, HGLRC Draknight та Meteor 75 HD. Переважно для політушок у офісі або надворі. Сіневупи не зайшли, а 7" маю розібрану на столі для всяких експериментів, але в повітря її підіймати наразі не маю де. Хочеться щось на цифрі ще під 2S чи більше, але руки не доходять наразі.

Пробував багато чого ще з пультів і з різних шоломів, але зупинився на якраз цьому всьому переважно з питань ергономіки. Я вважаю що такі речі мають бути зручними, щоб було приємно взяти в руки пульт, щоб від окулярів в очах не двоїлося і т.п. Тому всім дуже рекомендую перед покупкою старатися потримати в руках і покористуватися хоч з годинку, якщо є можливість
AkceptorТепер пазли склалися в одне ціле! Дякую що поділився!

Доброго дня.

1. Апаратура Radiomaster Boxer (з гімбалами Rotor riot), є ще Radiomaster Zorro (але після нормальних гімбалів ним щось не дуже хочеться вже користуватися).
2. Окуляри Skyzone 04XV2 та Walksnail Goggles X
3. Дрони - власної збірки 4" LR з Walksnail Moonlight, Darwin Cineape 25 (з встановленим Walksnail Nano 1s) та 3.5" синевуп 6s на базі рами Diatone Taycan на аналозі поки (це щоб GoPro тягати). Черговий Meteor 75 якраз здох, тому тінівупів поки нема :)

Доброго дня.

1. Апаратура Radiomaster Boxer (з гімбалами Rotor riot), є ще Radiomaster Zorro (але після нормальних гімбалів ним щось не дуже хочеться вже користуватися).
2. Окуляри Skyzone 04XV2 та Walksnail Goggles X
3. Дрони - власної збірки 4" LR з Walksnail Moonlight, Darwin Cineape 25 (з встановленим Walksnail Nano 1s) та 3.5" синевуп 6s на базі рами Diatone Taycan на аналозі поки (це щоб GoPro тягати). Черговий Meteor 75 якраз здох, тому тінівупів поки нема :)
NazgulВітаю! Дякую за показ свого сетапу. А чому помер Meteor 75 (Я так розумію не Pro версія)?

Вітаю! Дякую за показ свого сетапу. А чому помер Meteor 75 (Я так розумію не Pro версія)?
MagshifterPro. Ну цього разу очевидно проблема в ESC. Мотор не крутить фактично, лише смикається. Мотори місцями міняв щоб перевірити.
Ну але то таке, тінівупи то розхідники :)

Pro. Ну цього разу очевидно проблема в ESC. Мотор не крутить фактично, лише смикається. Мотори місцями міняв щоб перевірити.
Ну але то таке, тінівупи то розхідники :)
Nazgul"Цього разу"... Походу мене чекає приємне знайомство з Meteor 75 Pro і купівлею розхідних матеріалів до нього :)

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Пульт TX 12.
Окуляри Skyzone 04XV2.
Дрон зібрав на основі комплектуючих від Social Drone Ua, Специфікація на KazhanFLY.
Використовую для навчання польотів.
Налаштування мінімальні.
Для початку поки що влаштовує.

Симулятор основний ліфтофф. Є ще інші, але цей зайшов для навчання краще.

Тут до речі є різні готові специфікації комплетів https://goods.swarm.army/?kit=sd-7-optimal-kit

Пульт TX 12.
Окуляри Skyzone 04XV2.
Дрон зібрав на основі комплектуючих від Social Drone Ua, Специфікація на KazhanFLY.
Використовую для навчання польотів.
Налаштування мінімальні.
Для початку поки що влаштовує.

Тут до речі є різні готові специфікації комплетів https://goods.swarm.army/?kit=sd-7-optimal-kit
IgalДякую друже! Тепер знаю до кого звертатися коли почну збирати дрона по цій програмі :)

• Like
Реакції: Igal
Доброго дня.

1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer
    На разі тільки тренування в симуляторі
  2. Окуляри - Skyzone 04O PRO
    Зупинився на даних окулярах, ще не замовив
  3. FPV дрон - Meteor 75 Pro
    Тільки замовив на Алі, чекаю

Доброго дня.

1. Радіоконтроллер - Radiomaster Boxer
    На разі тільки тренування в симуляторі
  2. Окуляри - Skyzone 04O PRO
    Зупинився на даних окулярах, ще не замовив
  3. FPV дрон - Meteor 75 Pro
    Тільки замовив на Алі, чекаю
Good-LuckРадий що ти доєднався до нас! Будемо рухатись разом :)

Радий що ти доєднався до нас! Будемо рухатись разом :)
MagshifterБув би дуже вдячний за любі поради. Місяць, як придбав пульт і тренувань в Liftoff. В вільний від роботи час, єдине джерело інформації це YouTube.
Каналів багато, термінів багато, навчаюся сам, не легко це все дається). Готовий брати участь в любих проектах.

Був би дуже вдячний за любі поради. Місяць, як придбав пульт і тренувань в Liftoff. В вільний від роботи час, єдине джерело інформації це YouTube.
Каналів багато, термінів багато, навчаюся сам, не легко це все дається). Готовий брати участь в любих проектах.
Good-LuckТи як раз там де треба! Можеш писати які загводно питання у гілці Питання та відповіді і тобі буде допомога і твоїм наступникам готові рішення

Пультр - Radiomaster Pocket, думаю замовити ТХ12. Boxer хотів, але в оглядах кажуть що посадка під модуль розширення на ньму дуже криве, і вилітає модуль 915. А на ТХ12 такого нема. Тому вибір очевидно. Якщо помилкове, напишіть.
Шолом - Skyzone Cobra SD( вирвав на Алі за 94 ує, Шок)
FPV дрон
- Meteor 65 Pro
- Cinelog35 V2

Пультр - Radiomaster Pocket, думаю замовити ТХ12. Boxer хотів, але в оглядах кажуть що посадка під модуль розширення на ньму дуже криве, і вилітає модуль 915. А на ТХ12 такого нема. Тому вибір очевидно. Якщо помилкове, напишіть.
FPV дрон
- Meteor 65 Pro
- Cinelog35 V2
OlexandrТакож думав за проблему з посадкою Boxer (на майбутнє), але добрі люди підказали шо та проблема вирішується хоч і коситлями. Тож я вирішив що нехай буду костилі вставляти, але ж отримаю повнорозмірні стіки і комфорт у руках.

Переглянути попередні відповіді...
Також думав за проблему з посадкою Boxer (на майбутнє), але добрі люди підказали шо та проблема вирішується хоч і коситлями. Тож я вирішив що нехай буду костилі вставляти, але ж отримаю повнорозмірні стіки і комфорт у руках.
MagshifterЛітаю на TX12 і на Boxer вже більше року. TX12 мені більше подобається, практичніший у використанні.

FPV дрон
- Meteor 65 Pro
- Cinelog35 V2
OlexandrШолом навіть дешевше ніж у виробника… у виробника зараз ціна 139баксів(-10баксів купон)… то може ще знижку зловлю на аліку, бо планую придбати…

OlexandrЗараз під рукою немає, але вони точно є. Якщо я не помиляюсь про цю проблему розповідав Є-дрон у своєму огляді і там в коментах були рекомендації по вирішенню питання. Також знаходив і у ютьюбі відео з цією проблемою. Я трошки пізніше накатаю статтю з цього приводу і іншим і для себе буде корисно.

Зараз під рукою немає, але вони точно є. Якщо я не помиляюсь про цю проблему розповідав Є-дрон у своєму огляді і там в коментах були рекомендації по вирішенню питання. Також знаходив і у ютьюбі відео з цією проблемою. Я трошки пізніше накатаю статтю з цього приводу і іншим і для себе буде корисно.
Magshifterтреба шукати, бо на носі розпродаж, і треба не помилитись з вибором)

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху