Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Meteor 75 Pro

Meteor 75 Pro 2023

Не має прав доступу, щоб купити (109.99 $)
Привіт. Сталася така штука. При армі через раз стартує один з двигунів, коли даю тротл то він взагалі не піднімає оберти і дрон летить кудись в сторону. Буває що при армі взагалі не запускає його. Підозрюю що це сталося коли при дизармі дав тротл на повну і кудись порухав стік рола, пітча і йо. Міняв мотори місцями - проблема залишилась на тому самому місці (з мотором все ок). Що пробував робити:
  • інша модель на апаратурі
  • перепрошивка польотника
  • перепрошивка регулятора
  • завантаження конфігурації з оф сайту
Поки без результатів. Хтось щось порадить? Як можна обнулити трім гіроскопа?

Переглянути попередні відповіді...
Привіт. Сталася така штука. При армі через раз стартує один з двигунів, коли даю тротл то він взагалі не піднімає оберти і дрон летить кудись в сторону. Буває що при армі взагалі не запускає його. Підозрюю що це сталося коли при дизармі дав тротл на повну і кудись порухав стік рола, пітча і йо. Міняв мотори місцями - проблема залишилась на тому самому місці (з мотором все ок). Що пробував робити:
ColdmanВітаю, в мене на метеорі 75 ті самі симптоми, підкажіть будь ласка як вирішили і до кого можна звернутись. Дякую.

ColdmanВітаю, скоріш за все на регуляторі вийшов з ладу транзистор що керує тим мотором. Вихід, заміна регулятора обертів. Ну або заморочитися з перепайкою певного транзистора, але це вже більш складна робота.

Вітаю, скоріш за все на регуляторі вийшов з ладу транзистор що керує тим мотором. Вихід, заміна регулятора обертів. Ну або заморочитися з перепайкою певного транзистора, але це вже більш складна робота.
DenFixТак, то був силовий ключ.

ColdmanВ мене таке постійно відбувається. Але в моєму випадку, я так вважаю, недостатньо міцний контакт на з'єднанні мотор-FC. Після того як я рухаю з'єднання проблема на деякий час пропадає. Чув одне із рішень, це припаяти з'єднання на прямую до плати. На попередньому FC була така сама проблема на початку, поки при взльоті його не несло як скаженого з родами у стіну. Після клайму до продавця, вони по відео діагностували проблему з гіроскопом і прислали новий FC на заміну безкоштовно. Заплатив тільки за доставку 1 $

В мене таке постійно відбувається. Але в моєму випадку, я так вважаю, недостатньо міцний контакт на з'єднанні мотор-FC. Після того як я рухаю з'єднання проблема на деякий час пропадає. Чув одне із рішень, це припаяти з'єднання на прямую до плати. На попередньому FC була така сама проблема на початку, поки при взльоті його не несло як скаженого з родами у стіну. Після клайму до продавця, вони по відео діагностували проблему з гіроскопом і прислали новий FC на заміну безкоштовно. Заплатив тільки за доставку 1 $
VoronaFPVвикинув роз'єми і припаяв мотори напряму, всі проблеми зі збоями моторів зникли

Привіт всім. Підкажіть будь ласка, зіткнувся з проблемою прошивки нового метеор75про до 3.5.2. До прошивки стояла Generic ESP8285 2.4Ghz RX
Firmware Rev. 3.3.0 (ae9df3) ISM2G4. Після прошивки видала помилку. Спробував ставити AIO. Вирішив відкотити до 2.5.2 примусово через repartitioner.bin, як написано в інструкції ERLS. Тепер WI FI перестав працювати і не можу перепрошити. Сумно(

Привіт всім. Підкажіть будь ласка, зіткнувся з проблемою прошивки нового метеор75про до 3.5.2. До прошивки стояла Generic ESP8285 2.4Ghz RX
Firmware Rev. 3.3.0 (ae9df3) ISM2G4. Після прошивки видала помилку. Спробував ставити AIO. Вирішив відкотити до 2.5.2 примусово через repartitioner.bin, як написано в інструкції ERLS. Тепер WI FI перестав працювати і не можу перепрошити. Сумно(
VoronaFPVПриймач у вас на UART висить, на скільки розумію. Не можете прошити по WiFi, а через Betaflight passthrough пробували?

Приймач у вас на UART висить, на скільки розумію. Не можете прошити по WiFi, а через Betaflight passthrough пробували?
elektroNIKТак. Невиходило. Але я знайшов рішення. Може комусь допоможе в майбутньому, якщо зальєте на ExpressERLS щось не то.
https://discord.com/channels/596350022191415318/1059222995043893298/1288790113643397212

1) Disable Telemetry in Betaflight
2) Unplug everything
3a) if there are two boot buttons, hold down the receiver boot button, plug in USB, and click flash in ELRS Configurator
3b) if there is only one boot button, hold it down, plug in USB, open Betaflight, click "Exit DFU mode", close Betaflight, click flash in ELRS Configurator
4) Re-enable telemetry in Betaflight after successful flash.

Будь уважним при виборі порта в ручну. Перед прошиванням треба в betaflight визначити через який порт здійснюється підключення до дрона. В моєму випадку був COM3.

Привіт, може комусь знадобиться порада з вирішенням проблеми контакту батареї із штекером живлення дрона.

При підключенні батареї до дрона постійно відвалювалося живлення. Не було контакту. З початку я грішив на контакт в середині батареї (Мал. 1). Але проблема вирішилася на багато простіше. Кожен контакт складається з двох пластин (мал.2), які в свою чергу затискають пін штекеру на дроні. Так, ось ці контакти з часом розходяться і контакт пропадає.

Рішення: Чимось гострим зведіть обидві сторони пластин до центру (Мал. 3) і буде вам щастя.

Вкладення

• InShot_20241203_054819044.jpg
    InShot_20241203_054819044.jpg
    768.7 КБ · Перегляди: 34
  • InShot_20241203_055420994.jpg
    InShot_20241203_055420994.jpg
    426.5 КБ · Перегляди: 22
  • InShot_20241203_055327667.jpg
    InShot_20241203_055327667.jpg
    415.1 КБ · Перегляди: 36
Думаю, багато хто мав проблеми з тріснутою рамою. Так, дрон літає, але жужить як скажений трутень.

Швидке рішення: канцелярським ножем робите насічки з обох сторін тріщини по кругу, потім зклеюєте супер клеєм, поверх звичайна нитка, та лак для нігтів. Виглядає не зовсім естетично, але тримає і літати можна без сторонніх вібрацій

Вкладення

• InShot_20241203_060540165.jpg
    InShot_20241203_060540165.jpg
    327.6 КБ · Перегляди: 36
  • InShot_20241203_061207493.jpg
    InShot_20241203_061207493.jpg
    824.7 КБ · Перегляди: 40
Думаю, багато хто мав проблеми з тріснутою рамою. Так, дрон літає, але жужить як скажений трутень.

Швидке рішення: канцелярським ножем робите насічки з обох сторін тріщини по кругу, потім зклеюєте супер клеєм, поверх звичайна нитка, та лак для нігтів. Виглядає не зовсім естетично, але тримає і літати можна без сторонніх вібрацій
VoronaFPVE6000 і термоусадка теж, кажуть, для такого добре працює. Сам поки не пробував, бо використовую рами, які не ламаються, або ламаються у місцях, які вже не склеїш.

Привіт! Підкажіть будь ласка чим можна замінити антену (приймача elrs) на meteor 75 pro? переломилась під час чергового розбирання/збирання )? І якої довжини вона має бути? (Бо у Оскара бачив 31.23mm, в чатах радять 31.5mm) Чи обовʼязково вона має бути мідна оножильна? Дякую за любу інформацію!!!

Привіт! Підкажіть будь ласка чим можна замінити антену (приймача elrs) на meteor 75 pro? переломилась під час чергового розбирання/збирання )? І якої довжини вона має бути? (Бо у Оскара бачив 31.23mm, в чатах радять 31.5mm) Чи обовʼязково вона має бути мідна оножильна? Дякую за любу інформацію!!!
Konstant1nЗагалом, невеличкі варіації довжини не сильно вплинуть на якість прийому, бо налаштування антени в реальному світі - це не один пік частоти, а певний діапазон. А довжину легко порахувати: довжина хвилі L = c / freq, тобто 300 000 000 м/с / 5 800 000 000 Гц = 0.0517 м = 5.17 см. Довжину монополя (звичайний штир) зазвичай беруть четвертину довжини хвилі, тобто 1.29 см. Якщо простіше, то існують калькулятори онлайн: https://www.onesdr.com/monopole-antenna-calculator/, якщо складніше, то ось теорія антен якісно розказана: https://www.antenna-theory.com/antennas/monopole.php
Звідки взялося 3.1 см - хз, щось дивне. Може інший тип антени, не монополь?
В якості антени я використовую одножильний мідний кабель із UTP - доволі зручно. Багатожильний теж працюватиме, але дещо гірше (вже не пам'ятаю чому саме).

Загалом, невеличкі варіації довжини не сильно вплинуть на якість прийому, бо налаштування антени в реальному світі - це не один пік частоти, а певний діапазон. А довжину легко порахувати: довжина хвилі L = c / freq, тобто 300 000 000 м/с / 5 800 000 000 Гц = 0.0517 м = 5.17 см. Довжину монополя (звичайний штир) зазвичай беруть четвертину довжини хвилі, тобто 1.29 см. Якщо простіше, то існують калькулятори онлайн: https://www.onesdr.com/monopole-antenna-calculator/, якщо складніше, то ось теорія антен якісно розказана: https://www.antenna-theory.com/antennas/monopole.php
Звідки взялося 3.1 см - хз, щось дивне. Може інший тип антени, не монополь?
В якості антени я використовую одножильний мідний кабель із UTP - доволі зручно. Багатожильний теж працюватиме, але дещо гірше (вже не пам'ятаю чому саме).
elektroNIKДякую за відповідь. 31... Бо частота 2.4Ghz керування. Та взяв з ізернетного кабелю жилу, трохи підточив щоб в посадковий отвір влізла та й запаяв. Наче працює. Пробував і багатожильний з антен, але мені не сподобалось, та й ніжні вони дуже.... Брав по мануалу у Оскара https://oscarliang.com/repair-2-4ghz-antenna-rx/

Дякую за відповідь. 31... Бо частота 2.4Ghz керування. Та взяв з ізернетного кабелю жилу, трохи підточив щоб в посадковий отвір влізла та й запаяв. Наче працює. Пробував і багатожильний з антен, але мені не сподобалось, та й ніжні вони дуже.... Брав по мануалу у Оскара https://oscarliang.com/repair-2-4ghz-antenna-rx/
Konstant1nТочно! Читаю одним місцем :) Чомусь подумав за відео, хоча ви явно за ELRS написали.

Доброго дня! Хочу покрити лаком (PVB 60) плату meteor 75 pro. Підкажіть хто в темі, що на цій платі можна лакувати а що ні? Знаю що барометр не лакують, але я його візуально на платі не побачив. Чи можна лакувати VTX та плату камери?

IMG_20250107_145424.jpg IMG_20250107_145439.jpg IMG_20250107_145700.jpg IMG_20250107_145722.jpg

Доброго дня! Хочу покрити лаком (PVB 60) плату meteor 75 pro. Підкажіть хто в темі, що на цій платі можна лакувати а що ні? Знаю що барометр не лакують, але я його візуально на платі не побачив. Чи можна лакувати VTX та плату камери?

IMG_20250107_145424.jpg IMG_20250107_145439.jpg IMG_20250107_145700.jpg IMG_20250107_145722.jpg
MeteorТак, барометра на ньому немає. Загалом, лаком не варто покривати те, що має "ворушитися", тобто кнопки та роз'єми. Все решта — не повинно боятися лакування.

Так, барометра на ньому немає. Загалом, лаком не варто покривати те, що має "ворушитися", тобто кнопки та роз'єми. Все решта — не повинно боятися лакування.
elektroNIKА також воно має відводити тепло, бо гріється....

Всім привіт підкажіть хто друкував раму на meteor 75 pro на 3д принтері є у когось ця рама? або можете скинути посилання де можна скачати правильний розмір? бо щось одне надрукував а там не така рама менша.

Вкладення

• IMG_20250109_092335.jpg
    IMG_20250109_092335.jpg
    498.2 КБ · Перегляди: 26
Всім привіт підкажіть хто друкував раму на meteor 75 pro на 3д принтері є у когось ця рама? або можете скинути посилання де можна скачати правильний розмір? бо щось одне надрукував а там не така рама менша.
Andr.Рами на 3д принтері бувають тільки двох видів - занадто важкі і недостатньо міцні. Ніхто не друкує рами для вупів, вони дуже дешеві, рідко ламаються і часто досить легко клеються.

Доброго всім вечора! Скажіть будь ласка, політав на вулиці трохи і у мене він упав і тепер після включення батареї і біндінгу пульта, дрон починає неперервно пищати через кожну пів секунду, коли армлюсь то через секунду дві мотори працюють дрон літає, як відключу мотори то знову пищить, раніше як натискаєш арм то зразу мотори запускаються. Хто може з цим стикався? підкажіть що робити?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вітаю.
Можливо не в ту тему пишу але, схожої з моїм питанням не знайшов.
Роблю перші "живі" польоти на Meteor75 Pro (нової версії), в Angel режимі та, в інших режимах проблема буде та сама.

Не вдається утримувати висоту при виконанні маневру по Yaw.
Наприклад, підняв дрон та утримую висоту без виконання маневрів. При спробі виконати маневр по Yaw, зовсім трішки здвигається Throttle і дрон
каменем падає або різко злітає. І замість польоту, намагаючись утримати дрон на якомусь рівні, маю скачучий м'яч тобто, Метеор).
Налаштування політного контролера - заводські, в Betafligt нічого не змінював.
Мої думки з цього приводу такі:
1. "Ненабита" рука;
2. Чутливий стік Throttle (апаратура Radimaster Pocket). Нажаль немаю можливості роздобути іншу апаратуру щоб порівняти;
3. Щось десь неналаштовано...

Підкажіть, що може бути не так і в яку сторону рухатись?

П.С. Дивився відео польотів на такому ж дроні, що викладені на форумі то, там люди виконують такі дрібні маневри і дрон чітко утримується, не скаче як м'яч.

Вітаю.
Роблю перші "живі" польоти на Meteor75 Pro (нової версії), в Angel режимі та, в інших режимах проблема буде та сама.

Наприклад, підняв дрон та утримую висоту без виконання маневрів. При спробі виконати маневр по Yaw, зовсім трішки здвигається Throttle і дрон
каменем падає або різко злітає. І замість польоту, намагаючись утримати дрон на якомусь рівні, маю скачучий м'яч тобто, Метеор).
1. "Ненабита" рука;
2. Чутливий стік Throttle (апаратура Radimaster Pocket). Нажаль немаю можливості роздобути іншу апаратуру щоб порівняти;

П.С. Дивився відео польотів на такому ж дроні, що викладені на форумі то, там люди виконують такі дрібні маневри і дрон чітко утримується, не скаче як м'яч.
_Oleksandr_Він у Вас відскакує від підлоги? Air mode вимкнений? В налаштуваннях рейти, та криву газу змінювали під себе?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Хтось, пробував встановлювати прошивку від UAV Tech Whoop (1s-2s)? Після встановлення, в мене, не запускаються мотори ні з апаратури ні, з betaflight.
_Oleksandr_@Konstant1n Мотори запустилися, потрібно було у вкладці "Мотори" увімкнути "Двонаправлений DShot".
Але різниці не відчув що, до встановлення пресетів "UAV Tech - Whoop" що, після.

Вітаю.

1. "Ненабита" рука;

_Oleksandr_Міг би хто поділитися власними пресетами?

Дивна порада. Із кривою газу є два варіанти:
1. Людина не вміє нею користуватись - вимкнути і не чіпати, поки не буде розуміння, як її налаштовувати, бо трошки неправильно налаштована робить гірше, сильно неправильно - катастрофічно гірше.
2. Користуватися вміють, значить виберуть правильні значення і будуть літати із задоволенням.
vproБільше малось на увазі що налаштування інших людей також можуть не принести бажаного або очікуваного результату. А лише читати й намагатись розібратись і налаштувати під власні потреби...

Більше малось на увазі що налаштування інших людей також можуть не принести бажаного або очікуваного результату. А лише читати й намагатись розібратись і налаштувати під власні потреби...
Konstant1nТа я не про рейти, а саме про криву газу.
А рейти ок пробувати чужі, щоб побачити, як ще можна, але звикати до чужих - теж погано, бо завжди можна знайти свої, які будуть комфортніші.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
11
Перегляди
170
Назад
Зверху