Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Допоможіть прив"язати дрон до radiomaster TX12

Lomaxan

Активіст
Учасник

Репутація:

05.10.25
62
11
8
🎮
Radiomaster TX12 MK2 ERLS
🥽
Cobra X V4 5G
🛸
MAMBA MK4 F722
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Бажаю міцного, допоможіть прив"язатися до пульта
у мене Diatone Mamba MK4 F722
припаяв приймач rx на tx і tx на rx

включил erls на пульте нажимаю bind нічого не реагуе, клацав різні UART у бетафлай теж нічого
хотів через бінд фразу а в мене такого меню немае у розділі приймачпрошив полетнік і пульт edgeТX та ERLS на останні версії.
як підключаю живлення, приймач блимае спочатку с интервалом 1 сек а через хвилину дуже швидко
Відео

photo_2025-10-05_21-46-38.jpg
photo_2025-10-05_21-46-42.jpg
photo_2025-10-05_21-46-45.jpg
photo_2025-10-05_21-46-49.jpg
Безымянный.jpg
mk4f722app_icm42688p_-01_53587f5.jpg

залежить де і на скільки літати?
і який бюджет?

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
залежить де і на скільки літати?
і який бюджет?
PhoenixЛітати на середні відстані, бюджет аліекспресс))

ще питанячко потрібно мені прошити приймач, бо в мене не вийшло. і там написано невідома версія
Безымянный.jpg

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Літати на середні відстані, бюджет аліекспресс))

ще питанячко потрібно мені прошити приймач, бо в мене не вийшло. і там написано невідома версія
Безымянный.jpg
LomaxanГенеруємо прошивку в ExpressLRS Configurator і прошиваємо по Wi-Fi з веб-інтерфейсу.
Хоча якщо працює - то яка різниця шо там показується чи непоказується?

1760007737874.png

Ну тоді Foxeer Lollipop V4 Plus 5.8G - 2 шт. а краще 3 щоб і на дроні така ж була. Брати сантиметрів 10-15, чим довші, тим кращі.
Або додати дешевий патч 5.8GHz Triple Feed Patch Antenna

1760006849143.png

Ну тоді Foxeer Lollipop V4 Plus 5.8G - 2 шт. а краще 3 щоб і на дроні така ж була.
Або додати дешевий патч 5.8GHz Triple Feed Patch Antenna

1760006849143.png
Phoenixя бачив на окулярах у хлопців стоять різні антени, одна кругла, друга як звичайна довга атена на раціі, це важливо чи ні ?

я бачив на окулярах у хлопців стоять різні антени, одна кругла, друга як звичайна довга атена на раціі, це важливо чи ні ?
Lomaxanкругла це патч, це на далекі відстані але там обмеження кутом. Чим далі відстань, тим меньший кут. Тобто треба дивитись цією антеною прямо на дрон щоб сигнал не втратився.

я бачив на окулярах у хлопців стоять різні антени, одна кругла, друга як звичайна довга атена на раціі, це важливо чи ні ?
LomaxanДовга - це антена з круговою поляризацією, тобто сигнал надходить з усіх боків майде рівномірно, але добиває не на такі відстані як патч

зібрав прошивку через ExpressLRS Configurator, але прошився через веб інтерфейс http://10.0.0.1/ файлом (firmware.bin) який зібрав конфігуратор ,
не знаю чого так зробив, але все вийшло, почало показувати версію, телеметрію автоматично ловить швидко.
Безымянный.jpg

Знайшов на пульті на флешці у розділі Backup модель TX12-MKII .Вона була у самому кінці списку, я так зрозумів це дефолтна оригінальна модель на яку зробили збереження на пульті, я ії запустив трохи переробив під себе, у розділі MIXES вже все було налаштовано, залишилось зайти у бетефлай і заармити тумблер, по вайфаю зайшов на пульт і забив бінд фразу, таку ж як і на передавачі, я вам скажу шо телеметрію ловить тепер не просто швидко, а миттево, коли ше бипер на дроні не дограв, скористався вашою порадою і востановив дефолтну модель, дуже гарно працюе, і швидко.

Ні!
Перед придбанням прочитайте що таке RHCP та LHCP.

Вибачайте, але Вам би теорію підтягнути перед тим як витрачати гроши.

У Є-Дрон на утубі було про антени, але не скажу точно в якому відео. Здається відео - відповіді на питання.

У Є-Дрон на утубі було про антени, але не скажу точно в якому відео. Здається відео - відповіді на питання.
Phoenixя так зрозумів це права поляризація та ліва
такий набор норм ?

я так зрозумів це права поляризація та ліва
такий набор норм ?
LomaxanТа це не норм, це ТОП
Ще TrueRC тіпа круто

поляризація повинна бути одна у всіх
на окулярах
дроні
патчі

RHCP

поляризація повинна бути одна у всіх
на окулярах
дроні
патчі

RHCP
PhoenixЗначить беру наборчик RHCP, а для чого ж тоді антени з LHCP ?
6770354949_w640_h640_antena-lhcp-iflight.webp
ПІсля оновленя аппаратура сталя тріскати коли ввімкнено ExpressLRS , це нормально ?

Значить беру наборчик RHCP, а для чого ж тоді антени з LHCP ?
6770354949_w640_h640_antena-lhcp-iflight.webp
ПІсля оновленя аппаратура сталя тріскати коли ввімкнено ExpressLRS , це нормально ?
LomaxanLHCP для цифри в основному.
Неписане правило так би мовити.
Але можна юзати і на анплозі, головне шоб все було або RHCP або все LHCP. Чкщо частина того а частина сбого то будуть великі втрати сигналу

1760078684715.png
Ось маркування антен для Cobra V4, вони ж в мене підходять і під пігтейл дрона

1760078750828.png

Ось патч для Cobra V4, вихід LHCP закритий термінатором на 2W 6GHz 50 ohm для покращення сигналу.

1760078860366.png

1760078684715.png
Ось маркування антен для Cobra V4, вони ж в мене підходять і під пігтейл дрона

1760078750828.png

Ось патч для Cobra V4, вихід LHCP закритий термінатором на 2W 6GHz 50 ohm для покращення сигналу.

1760078860366.png
PhoenixВізьму такий один патч, він недорогий, а який взяти другий для окулярів і для дрона ? зараз на дроні така : photo_2025-10-10_13-19-27.jpg

Rush Cherry нормальна, дешева але її рекомендують той же Victory Drone
Для дрона ніяких патчів не потрібно - тільки антени.
Тут можна почитати і підібрати

Я обрав Foxeer Lollipop V4 Plus бо вони непогані по характеристикам і більш-меньш за доступну ціну.
Якби не шкода бабок було - брав би Lumenier AXII 2 або щось від TrueRC

Доречі як український VTX працює?
Картинка нормальна? Рябить? Гріється?

Phoenixпоки не літав, картинка нормальна, на 50mv не гріеться, на 2.5w гріеться.
дрон лежав в хаті, виходив в окулярах, через дві кірпічні стіни , починае рябити і проадае, це на 50 mv
якість мені подобабаеться, я думаю з патчами буде найс.
Трошки наклацав у меню, хотів налаштувати PID и Фильтри, хотів спитати можна десь завантажити дефолтну стокову модель ? вибрав 500HZ
там треба літати шоб налаштувати, а я поки неможу, немае акумів
Приліпив кислотний з генератора 12V, злетіти не вдалося, повело в сторону, я і заглушив
photo_2025-10-10_16-36-19.jpg
Безымянный.png
Безымянный1.jpg

Phoenixдві штуки Lollipop V4 Plus
и 5.8G Hybrid Triple Feed Patch 9.4Dbi, RP-SMA-Male + пигтейл
норм для початку ?
ТРошки пізніше зніму як пищить аппаратура, коли в хаті полягають.

дві штуки Lollipop V4 Plus
и 5.8G Hybrid Triple Feed Patch 9.4Dbi, RP-SMA-Male + пигтейл
норм для початку ?
ТРошки пізніше зніму як пищить аппаратура, коли в хаті полягають.
LomaxanАнтени на кобру повинні буди з роз'ємом SMA (Male) - тато
Те ж саме у патча. Там повинен бути перехідник в комплекті. Треба уточнити при покупці.
А так норм для початку.

p/s Антенки продаються по 2 шт. в коробочці.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху