Останнє редагування:
Вітаю шановні, вже кілька місяців ремонтую дрон і шось ніяк не докопаюсь до істини шо не так:
Поломка: після кількох падінь дрон перестав армитись, але біндився і зникло ОСД, при цьому відео передавалось.
Ремонт:
Технічна інформація:
Польотник зверху:
Польотник знизу:
ESC зверху:
Шлейфи (зліва рідний):
Поломка: після кількох падінь дрон перестав армитись, але біндився і зникло ОСД, при цьому відео передавалось.
Ремонт:
- Спочатку дрон намагалась відремонтувати людина без розуміння шо робить, перепрошила не на ту прошивку (Spedybee v3 чи 4, при тому що стек - діатон мамба) дрон почав конектитись, але дивно крутились мотори.
- Потім ремонтом займався я, знайшов правильну прошивку (FURYF4OSD), налаштував OSD в бетафлайті (почало працювати), але передній лівий мотор так і не крутився. В ESC configurator також не відображався.
- Я подумав що проблема зі шлейфом з польотника на esc, і вирішив його замінити.
- Паралельно з цим помітив що у конденсатора ніжка тріснула по середині, спочатку припаяв сам, але вийшло погано, коли приєднав акум місце пайки іскрануло.
- Після цього візуальних ознак що щось згоріло на esc або польотнику не помітив, перепаяв конденсатор надійніше і замінив шлейф.
- Після цих змін почав відображатись передній лівий мотор в esc конфігураторі, але зник задній правий, також при подачі струму в бетафлайті передній лівий крутився, правий задній - ні.
- Але на новому шлейфі зʼявилась проблема перегріву, польотник грівся аж до 87 градусів з того що я бачив, були перезавантаження esc і був запах гарі. Згорівше знайшов тільки біля місця пайки силових дротів, там флюс закоптився трошки, компоненти наче всі цілі.
- Спочатку подумав що проблема в конденсаторі, тому вирішив його повністю замінити, але після заміни ситуація не змінилась (все одно грівся при приєднанні батки), поміняв шлейф на рідний і проблема зникла (не перевірив, не новому шлейфі була розпіновка навпаки), але і з моторами ситуація повернулась до старої - передній лівий не крутиться і не відображається в esc configurator, всі інші крутяться, зі змін зʼявився звук (низький високий низький високий) при подачі струму на неробочий мотор. Наскільки я зрозумів з інтернетів і штучка інтелектів він означає що esc отримує якийсь сигнал, але він шумний і тому він його не пропускає, відео зі звуком завантажив.
- Пробував поміняти піни через cli в бетафлайті з робочого на робочий і навпаки, але це ніяк не вплинуло (не робочий не запрацював, інші працювали штатно).
- Пропікував мультиметром конект з польотника на esc (оцей шлейф), всі наче однаково пропускають.
- Зараз моя основна гіпотеза це поломка лінії esc до 1-го мотора, але не розумію чому тоді при хибному шлейфі вийшло достукатись до цього мотора.
Технічна інформація:
- 10 inch
- рама Mark 4
- відеопередавач Foxeer Reaper 2.5W 80CH
- стек Diatone MK2 60A
- мотори Ready to Sky 3115 900KV
- камера RunCam 2SP
- приймач ELRS 2.4
- антена AKK Bulet 5.8 RHCP
- пропелери 1050
Польотник зверху:
Польотник знизу: