Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Ремонт 10" дрону - не крутиться 1 мотор

lolup

Новачок
Учасник

Репутація:

22.09.25
5
0
1
🎮
Radiomaster Boxer
🥽
SKY04O PRO
🛸
Meteor 75
  • Останнє редагування:
Останнє редагування:
Вітаю шановні, вже кілька місяців ремонтую дрон і шось ніяк не докопаюсь до істини шо не так:

Поломка: після кількох падінь дрон перестав армитись, але біндився і зникло ОСД, при цьому відео передавалось.

Ремонт:

1. Спочатку дрон намагалась відремонтувати людина без розуміння шо робить, перепрошила не на ту прошивку (Spedybee v3 чи 4, при тому що стек - діатон мамба) дрон почав конектитись, але дивно крутились мотори.
  2. Потім ремонтом займався я, знайшов правильну прошивку (FURYF4OSD), налаштував OSD в бетафлайті (почало працювати), але передній лівий мотор так і не крутився. В ESC configurator також не відображався.
  3. Я подумав що проблема зі шлейфом з польотника на esc, і вирішив його замінити.
  4. Паралельно з цим помітив що у конденсатора ніжка тріснула по середині, спочатку припаяв сам, але вийшло погано, коли приєднав акум місце пайки іскрануло.
  5. Після цього візуальних ознак що щось згоріло на esc або польотнику не помітив, перепаяв конденсатор надійніше і замінив шлейф.
  6. Після цих змін почав відображатись передній лівий мотор в esc конфігураторі, але зник задній правий, також при подачі струму в бетафлайті передній лівий крутився, правий задній - ні.
  7. Але на новому шлейфі зʼявилась проблема перегріву, польотник грівся аж до 87 градусів з того що я бачив, були перезавантаження esc і був запах гарі. Згорівше знайшов тільки біля місця пайки силових дротів, там флюс закоптився трошки, компоненти наче всі цілі.
  8. Спочатку подумав що проблема в конденсаторі, тому вирішив його повністю замінити, але після заміни ситуація не змінилась (все одно грівся при приєднанні батки), поміняв шлейф на рідний і проблема зникла (не перевірив, не новому шлейфі була розпіновка навпаки), але і з моторами ситуація повернулась до старої - передній лівий не крутиться і не відображається в esc configurator, всі інші крутяться, зі змін зʼявився звук (низький високий низький високий) при подачі струму на неробочий мотор. Наскільки я зрозумів з інтернетів і штучка інтелектів він означає що esc отримує якийсь сигнал, але він шумний і тому він його не пропускає, відео зі звуком завантажив.
  9. Пробував поміняти піни через cli в бетафлайті з робочого на робочий і навпаки, але це ніяк не вплинуло (не робочий не запрацював, інші працювали штатно).
  10. Пропікував мультиметром конект з польотника на esc (оцей шлейф), всі наче однаково пропускають.
  11. Зараз моя основна гіпотеза це поломка лінії esc до 1-го мотора, але не розумію чому тоді при хибному шлейфі вийшло достукатись до цього мотора.
Буду вдячний за будь-які ідеї та рекомендації

Технічна інформація:

• 10 inch
  • рама Mark 4
  • відеопередавач Foxeer Reaper 2.5W 80CH
  • стек Diatone MK2 60A
  • мотори Ready to Sky 3115 900KV
  • камера RunCam 2SP
  • приймач ELRS 2.4
  • антена AKK Bulet 5.8 RHCP
  • пропелери 1050
Фото стану на даний момент:
Польотник зверху:
1774185876882.jpeg

Польотник знизу:
1774185905764.jpeg

ESC зверху:
1774185925822.jpeg

Шлейфи (зліва рідний):
1774185952035.jpeg

Вітаю.
Розумію, що порада смішна, але не раз із таким стикався - Ви гарно передивилися ESC, FC? Піни не загнуті?
Інколи не помічаєш самого елементарного.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
1
Перегляди
38
Відповідей
5
Перегляди
109
Відповідей
1
Перегляди