Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Як навчитись літати технічно, а не просто падати?

Youjin

Новачок
Учасник

Репутація:

03.06.26
4
0
1
🎮
Radiomaster
🥽
Ev800d
🛸
Meteor 75pro
Привіт, спільното!

Нещодавно придбав свій перший FPV-сетап: пульт, окуляри та Meteor75 Pro.

Літаю вже пару тижнів у Angle Mode. Потроху звикаю до керування, але поки що впевненим себе не назву. Можу повільно літати по квартирі, пролітати під стільцями, журнальним столиком та іншими перешкодами, але часто помиляюсь і все ще вчуся контролювати дрон.

З кожним польотом намагаюсь додавати нові перешкоди та ускладнювати маршрути, але розумію, що поки більше "виживаю", ніж дійсно керую дроном правильно.

Зараз хочу почати вчитися літати більш технічно та правильно: освоїти Acro Mode, навчитися робити плавні повороти, розвороти, проходити перешкоди на нормальній швидкості та поступово перейти до базових фристайл-елементів.

Підкажіть, будь ласка, чи є якісь хороші курси або програми навчання для початківців? Бажано з короткими уроками та вправами, які можна відпрацьовувати крок за кроком на реальному дроні.

Можливо, є платні курси, які реально варті своїх грошей, або хороші YouTube-курси з чіткою програмою навчання.

P.S. Раніше майже не сидів на форумах, тому якщо щось написав не за правилами — підкажіть :)

Дякую!

Також хотів пояснити, чому не розглядаю симулятори як основний варіант навчання.

Я придбав у Steam FPV-симулятор для тренувань. Пульт підключається, калібрування проходить успішно, усі осі визначаються правильно.

Але після вибору дрона та початку польоту все керування виявляється інвертованим. Наприклад, коли піднімаю стік газу вгору — дрон летить вниз, а коли опускаю стік — набирає висоту. Аналогічні проблеми є й з іншими каналами керування.

Пробував багато разів змінювати налаштування та перекалібровувати пульт, але результату не отримав.

Знайшов інформацію, що подібна проблема може виникати на MacBook з процесорами Apple Silicon, тому поки вирішив зосередитися на навчанні на реальному дроні.

Якщо хтось стикався з такою проблемою або знає хороші курси для початківців саме на реальному FPV-дроні — буду вдячний за поради.

Останнє редагування:
Як для декількох неділь, доволі непогані результи.
Якщо будете пробувати, щось складніше, краще на більшому просторі, щоб був час виправити ситуацію поки не звикните.
https://fpvua.org/resources/categories/symulyatory.4/ - тут можна знайти по душі.

Як для декількох неділь, доволі непогані результи.
Якщо будете пробувати, щось складніше, краще на більшому просторі, щоб був час виправити ситуацію поки не звикните.
https://fpvua.org/resources/categories/symulyatory.4/ - тут можна знайти по душі.

Ace
ровивай ру ютуб, ага

Останнє редагування:
Друже ти стопудов, купу разів заходив на цей ютуб, щоб розібратися....
Там є перекладач))))
До чого тут це зауваження?
AceТи будеш здивований, як ретельно я фільтрую інфу. Є ультрадо-я ресурсів англомовних і українських. Питання, нашо мені рос лайно

99% польоту дає симулятор. Почни з нього. Скачай інший сим тоді, якщо той що в тебе не працює коректно, у мене здається 9 симів було. Але основних 2-3. Почни з liftoff. Це буде швидше і дешевше за пошкоджений дрон.

99% польоту дає симулятор. Почни з нього. Скачай інший сим тоді, якщо той що в тебе не працює коректно, у мене здається 9 симів було. Але основних 2-3. Почни з liftoff. Це буде швидше і дешевше за пошкоджений дрон.
FankuПовністю підтримую, бо сим коштує 300-600 грн, а дрон в 10 разів більше (Як мінімум)

FankuТак, якраз проблема з Liftoff у мене і була на MacBook.

А що щодо симуляторів на смартфонах? Вони теж підійдуть?

Ну так, хоч Meteor дуже стабільний дрон, але від падіння у воду він не застрахований (я вже міняв основну плату 😅). Зате розібрався, як прошивати, оновлювати та налаштовувати його.

Залишилося тільки щось спаяти — цього я ще ніколи в житті не робив, були інші захоплення.

Дякую ще раз! Тоді треба буде виділити один вихідний саме на налаштування симуляторів
Дякую

Так, якраз проблема з Liftoff у мене і була на MacBook.

А що щодо симуляторів на смартфонах? Вони теж підійдуть?

Ну так, хоч Meteor дуже стабільний дрон, але від падіння у воду він не застрахований (я вже міняв основну плату 😅). Зате розібрався, як прошивати, оновлювати та налаштовувати його.

Залишилося тільки щось спаяти — цього я ще ніколи в житті не робив, були інші захоплення.

Дякую ще раз! Тоді треба буде виділити один вихідний саме на налаштування симуляторів
Дякую
YoujinЯ б не рекомендував літати на смартфоні. Для фану-так, для відпрацювання-не варто. Можливо в вашому симуляторі є повзунки , що можуть інвертувати рух стіків? Я раз запускав ліфтофф у себе на маку, але не було таких проблем. Проте схоже було в uncrashed. Але він у мене так лагав, що я забив на цю історію

Направду, я б рекомендував вирубати angle і йти в air чи в acro. В Енглі набагато гірше контролиться дрон. Якщо вже літаєтсья перешкодах - тоді за сим можна вільно забувати. Все інше буде згодом, просто потребуєтсья наліт.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху