Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

Як навчитись літати технічно, а не просто падати?

Youjin

Новачок
Учасник

Репутація:

03.06.26
4
2
3
🎮
Radiomaster
🥽
Ev800d
🛸
Meteor 75pro
Привіт, спільното!

Нещодавно придбав свій перший FPV-сетап: пульт, окуляри та Meteor75 Pro.

Літаю вже пару тижнів у Angle Mode. Потроху звикаю до керування, але поки що впевненим себе не назву. Можу повільно літати по квартирі, пролітати під стільцями, журнальним столиком та іншими перешкодами, але часто помиляюсь і все ще вчуся контролювати дрон.

З кожним польотом намагаюсь додавати нові перешкоди та ускладнювати маршрути, але розумію, що поки більше "виживаю", ніж дійсно керую дроном правильно.

Зараз хочу почати вчитися літати більш технічно та правильно: освоїти Acro Mode, навчитися робити плавні повороти, розвороти, проходити перешкоди на нормальній швидкості та поступово перейти до базових фристайл-елементів.

Підкажіть, будь ласка, чи є якісь хороші курси або програми навчання для початківців? Бажано з короткими уроками та вправами, які можна відпрацьовувати крок за кроком на реальному дроні.

Можливо, є платні курси, які реально варті своїх грошей, або хороші YouTube-курси з чіткою програмою навчання.

P.S. Раніше майже не сидів на форумах, тому якщо щось написав не за правилами — підкажіть :)

Дякую!

Також хотів пояснити, чому не розглядаю симулятори як основний варіант навчання.

Я придбав у Steam FPV-симулятор для тренувань. Пульт підключається, калібрування проходить успішно, усі осі визначаються правильно.

Але після вибору дрона та початку польоту все керування виявляється інвертованим. Наприклад, коли піднімаю стік газу вгору — дрон летить вниз, а коли опускаю стік — набирає висоту. Аналогічні проблеми є й з іншими каналами керування.

Пробував багато разів змінювати налаштування та перекалібровувати пульт, але результату не отримав.

Знайшов інформацію, що подібна проблема може виникати на MacBook з процесорами Apple Silicon, тому поки вирішив зосередитися на навчанні на реальному дроні.

Якщо хтось стикався з такою проблемою або знає хороші курси для початківців саме на реальному FPV-дроні — буду вдячний за поради.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Як для декількох неділь, доволі непогані результи.
Якщо будете пробувати, щось складніше, краще на більшому просторі, щоб був час виправити ситуацію поки не звикните.
https://fpvua.org/resources/categories/symulyatory.4/ - тут можна знайти по душі.

Як для декількох неділь, доволі непогані результи.
Якщо будете пробувати, щось складніше, краще на більшому просторі, щоб був час виправити ситуацію поки не звикните.
https://fpvua.org/resources/categories/symulyatory.4/ - тут можна знайти по душі.

Ace
ровивай ру ютуб, ага

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
Друже ти стопудов, купу разів заходив на цей ютуб, щоб розібратися....
Там є перекладач))))
До чого тут це зауваження?
AceТи будеш здивований, як ретельно я фільтрую інфу. Є ультрадо-я ресурсів англомовних і українських. Питання, нашо мені рос лайно

99% польоту дає симулятор. Почни з нього. Скачай інший сим тоді, якщо той що в тебе не працює коректно, у мене здається 9 симів було. Але основних 2-3. Почни з liftoff. Це буде швидше і дешевше за пошкоджений дрон.

99% польоту дає симулятор. Почни з нього. Скачай інший сим тоді, якщо той що в тебе не працює коректно, у мене здається 9 симів було. Але основних 2-3. Почни з liftoff. Це буде швидше і дешевше за пошкоджений дрон.
FankuПовністю підтримую, бо сим коштує 300-600 грн, а дрон в 10 разів більше (Як мінімум)

FankuТак, якраз проблема з Liftoff у мене і була на MacBook.

А що щодо симуляторів на смартфонах? Вони теж підійдуть?

Ну так, хоч Meteor дуже стабільний дрон, але від падіння у воду він не застрахований (я вже міняв основну плату 😅). Зате розібрався, як прошивати, оновлювати та налаштовувати його.

Залишилося тільки щось спаяти — цього я ще ніколи в житті не робив, були інші захоплення.

Дякую ще раз! Тоді треба буде виділити один вихідний саме на налаштування симуляторів
Дякую

Так, якраз проблема з Liftoff у мене і була на MacBook.

А що щодо симуляторів на смартфонах? Вони теж підійдуть?

Ну так, хоч Meteor дуже стабільний дрон, але від падіння у воду він не застрахований (я вже міняв основну плату 😅). Зате розібрався, як прошивати, оновлювати та налаштовувати його.

Залишилося тільки щось спаяти — цього я ще ніколи в житті не робив, були інші захоплення.

Дякую ще раз! Тоді треба буде виділити один вихідний саме на налаштування симуляторів
Дякую
YoujinЯ б не рекомендував літати на смартфоні. Для фану-так, для відпрацювання-не варто. Можливо в вашому симуляторі є повзунки , що можуть інвертувати рух стіків? Я раз запускав ліфтофф у себе на маку, але не було таких проблем. Проте схоже було в uncrashed. Але він у мене так лагав, що я забив на цю історію

Направду, я б рекомендував вирубати angle і йти в air чи в acro. В Енглі набагато гірше контролиться дрон. Якщо вже літаєтсья перешкодах - тоді за сим можна вільно забувати. Все інше буде згодом, просто потребуєтсья наліт.

От купляти всякі курси точно не варто. Вони не відкриють нічого секретного та не напрацюють моторику з "жопоміром" Літайте в ANGLE, потім міксуйте з ACRO (використовуйте ANGLE як запобіжник). З часом перейдете на ACRO. Але і не потрібно соромитись за взагалі забувати за ANGLE.

Повільний політ та утримання позиції з висотою важчі за швидкий політ.

З часом, рекомендую відмовитись від лінії горизонту на OSD і залишити лице центральний маркер.

Для відточування плавності (ох, як би це пояснити) - спробуйте тримати в голові, що дрон - це корова на ковзанці яку заносить (хоча, до вупчиків це мало чим відноситься) і потрібно заздалегідь вкладатись у маневр...й в той же час, що у вас не коптер, а літак і відповідно завжди необхідно підтримувати певну мінімальну повітряну швидкість, щоб не звалитись.

Мммм, У NickFPV можна знайти короткі відео з поясненням деяких акробатичних елементів. Ще у Бардвела щось було.

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Відповідей
3
Перегляди
67
Назад
Зверху