Встановити додаток
Як встановити додаток на iOS

Перегляньте відео, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-додаток на головному екрані.

Замітка: Ця функція може бути недоступна в деяких браузерах.

lava 2s Який зарядний обрати? Який конектор використовувати ?

Martyn_Leleka

Просунутий
Добродій

Репутація:

За підтримку Спілки!
20.09.24
38
36
18
🎮
Radiomaster TX12 ELRS
🥽
Skyzone Cobra X v4
🛸
Happymodel Mobula 8
Всім привіт.
Поясніть, будь ласка, нубу:

- Який конектор використовується для зарядки акуму Lava 2s так як там є як конектор ХТ30 (цей конектив до дрона) так і XH2.54?

1736088891496.png

- І чи підійде сама проста зарядочка?

1736089116984.png

Зазвичай використовуються обидва конектори. XT30 - це силовий, а 2.54 - це балансувальний. Але оскільки в балансувальному присутні усі напруги і ви навряд будете гнати через нього великі струми, то можна й тільки через балансувальний заряджати (отакою зарядкою, як ви показали). Проте, якщо будете підключати до більш серйозної зарядки, то вона так не дасть заряджати й вимагатиме обох кабелів.

Акумулятор Lava 2S зазвичай оснащений двома конекторами:
  1. XT30 – використовується для підключення акумулятора до дрона, оскільки він призначений для передачі основного струму (живлення дрона).
  2. XH2.54 – це балансувальний конектор, який використовується для заряджання кожної комірки акумулятора окремо, щоб забезпечити рівномірний заряд.
Щодо зарядного пристрою не підскажу бо ще не використовува такий формат вупів.

Найкомфортніше - ViFly ToothStor. Та і недорого, якщо ще не маєте ніякої зарядки для більших батарейок.
А якщо вже маєте, то найдешевше - це спаяти перехідник XT60-XT30. Тільки не жорсткий, а з дротом, бо у цих батарейок дуже короткі дроти.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
З телеграм каналу спілки Андрій запропонував ось цей зарядний пристрій для 2S, 3S та 4S - ISDT PD60 5-20В 1-20В 1/2/3/6A 60Вт:

03.png

З телеграм каналу спілки Андрій запропонував ось цей зарядний пристрій - ISDT PD60 5-20В 1-20В 1/2/3/6A 60Вт:

03.png
Magshifterого, цікаво. Такого я ще не бач ив і по характеристикам наче прям дуже непогано. Але от цікаво, чи воно буде норм дозаряджати, якшо батка на 550Mah, а в ньому пише
"Балансування струму до 500 мА на комірку для стабільної роботи акумуляторів."
?

Переглянути попередні відповіді...
ого, цікаво. Такого я ще не бач ив і по характеристикам наче прям дуже непогано. Але от цікаво, чи воно буде норм дозаряджати, якшо батка на 550Mah, а в ньому пише

?
Martyn_LelekaТак, балансування - це просто вирівнювання заряду між комірками, а основний зарядний струм тече через обидві одночасно. В ідеальному випадку вирівнювати не треба взагалі, а в середньому - навіть 50mA для маленького акумулятора з величезним запасом вистачить.

• Останнє редагування:
Останнє редагування:
ого, цікаво. Такого я ще не бач ив і по характеристикам наче прям дуже непогано. Але от цікаво, чи воно буде норм дозаряджати, якшо батка на 550Mah, а в ньому пише

?
Martyn_LelekaІ струм заряджання напряму не залежить від ємності акумулятора. Ви можете заряджати струмом 550 mA - тоді акум зарядиться за ~1 годину, можете струмом 55 mA - за ~10 годин, а якщо жахнете 3 A - буде готовий за ~12 хвилин. Насправді, час буде трішки більший, бо ККД < 100% і струм під кінець заряджання зменшується, але загальна логіка залишається

І струм заряджання напряму не залежить від ємності акумулятора. Ви можете заряджати струмом 550 mA - тоді акум зарядиться за ~1 годину, можете струмом 55 mA - за ~10 годин, а якщо жахнете 3 A - буде готовий за ~12 хвилин. Насправді, час буде трішки більший, бо ККД < 100% і струм під кінець заряджання зменшується, але загальна логіка залишається
elektroNIKДякую. Значить таку зарядочку собі і замовлю 🤗

З телеграм каналу спілки Андрій запропонував ось цей зарядний пристрій для 2S, 3S та 4S - ISDT PD60 5-20В 1-20В 1/2/3/6A 60Вт:

03.png
MagshifterЦе нормальний виробник, але якщо нема цілі максимально зекономити, то один роз'єм, тільки type-c і відсутність стореджу - великі мінуси у порівнянні із Toothstor

Доброго вечора👋
Для зарядки акумулятора Lava 2S вам потрібен роз’єм XT30 для підключення до основного дроту живлення (зазвичай використовується для передачі основної потужності до дрона) та XH2.54 для балансування акумулятора. Обидва ці роз’єми повинні бути враховані при виборі зарядного пристрою.
Щодо вашого питання про просту зарядку: найпростіша зарядка може підійти, якщо вона підтримує роботу з XT30 та XH2.54, а також відповідає параметрам вашого акумулятора (напруга, ємність). Проте, якщо у вас немає досвіду з налаштування зарядних пристроїв, рекомендую звернути увагу на зарядки, що мають автоматичний вибір режиму зарядки. Це допоможе уникнути можливих проблем.🫠

Доброго вечора👋
Для зарядки акумулятора Lava 2S вам потрібен роз’єм XT30 для підключення до основного дроту живлення (зазвичай використовується для передачі основної потужності до дрона) та XH2.54 для балансування акумулятора. Обидва ці роз’єми повинні бути враховані при виборі зарядного пристрою.
Щодо вашого питання про просту зарядку: найпростіша зарядка може підійти, якщо вона підтримує роботу з XT30 та XH2.54, а також відповідає параметрам вашого акумулятора (напруга, ємність). Проте, якщо у вас немає досвіду з налаштування зарядних пристроїв, рекомендую звернути увагу на зарядки, що мають автоматичний вибір режиму зарядки. Це допоможе уникнути можливих проблем.🫠
AeroUAА може не треба засмічувати форум згенерованими АІ відповідями?

Переглянути попередні відповіді...
А може не треба засмічувати форум згенерованими АІ відповідями?
vproДобрий день!

Я перепрошую, якщо склалося враження, що я покладаюся виключно на штучний інтелект. Справа в тому, що я відносно недавно почав глибше занурюватися в тему FPV і намагаюся використовувати всі доступні способи для розвитку своїх знань у цій сфері.

Також хочу зазначити, що перед тим, як щось писати, я завжди перевіряю інформацію на різних ресурсах, щоб бути впевненим у її достовірності.

Щиро дякую за ваш коментар і за те, що звернули увагу. Для мене важливо залишатися частиною спільноти та приносити користь.

Добрий день!

Я перепрошую, якщо склалося враження, що я покладаюся виключно на штучний інтелект. Справа в тому, що я відносно недавно почав глибше занурюватися в тему FPV і намагаюся використовувати всі доступні способи для розвитку своїх знань у цій сфері.

Також хочу зазначити, що перед тим, як щось писати, я завжди перевіряю інформацію на різних ресурсах, щоб бути впевненим у її достовірності.

Щиро дякую за ваш коментар і за те, що звернули увагу. Для мене важливо залишатися частиною спільноти та приносити користь.
AeroUAУ тому, що ви скинули, здається, нема некоректної інформації, але і корисної у даному випадку теж нема.
АІ добре працює, коли інформації в інтернеті дуже багато, але її лінь читати. А про FPV інформації дуже мало і дуже часто вона неправильна, бо це не найпростіше хоббі, а люди на фейсбуці та редіті люблять відповідати на все підряд, навіть якщо не знають, чи відповідь правильна. Тому працює АІ для таких тем абсолютно жахливо. Він або бере інформацію із неперевірених джерел, або генерує повну фігню, якщо її нема.
Багато де це коштує тільки часу, а із дронами досить легко щось попалити, якщо користуватися згенерованими текстами.

У тому, що ви скинули, здається, нема некоректної інформації, але і корисної у даному випадку теж нема.
АІ добре працює, коли інформації в інтернеті дуже багато, але її лінь читати. А про FPV інформації дуже мало і дуже часто вона неправильна, бо це не найпростіше хоббі, а люди на фейсбуці та редіті люблять відповідати на все підряд, навіть якщо не знають, чи відповідь правильна. Тому працює АІ для таких тем абсолютно жахливо. Він або бере інформацію із неперевірених джерел, або генерує повну фігню, якщо її нема.
Багато де це коштує тільки часу, а із дронами досить легко щось попалити, якщо користуватися згенерованими текстами.
vproДякую за корисну інформацію, я враховуватиму це в майбутньому.
Але хочу зазначити, що штучний інтелект зараз дуже швидко розвивається. Інформація, яку він пропонує, може бути якіснішою, ніж на багатьох платформах, оскільки її можна перевіряти з різних джерел і ракурсів.

Проте я розумію ваші зауваження. Дійсно, у сфері FPV, де інформація часто неповна або суперечлива, слід бути обережним із рекомендаціями. Але ШІ може бути корисним як інструмент для пошуку базової інформації, яку можна перевірити й уточнити вручну.

Дякую за корисну інформацію, я враховуватиму це в майбутньому.
Але хочу зазначити, що штучний інтелект зараз дуже швидко розвивається. Інформація, яку він пропонує, може бути якіснішою, ніж на багатьох платформах, оскільки її можна перевіряти з різних джерел і ракурсів.

Проте я розумію ваші зауваження. Дійсно, у сфері FPV, де інформація часто неповна або суперечлива, слід бути обережним із рекомендаціями. Але ШІ може бути корисним як інструмент для пошуку базової інформації, яку можна перевірити й уточнити вручну.
AeroUAВ мене з ші, на тему пошуку інфи або порівняння будь чого, теж дуже часто інфа або невідповідна, або просто місцями переплутана...:cry:

Cабж АКБ (XT30 + XH2.54). VIFLY ToothStor має BT3.0 + XH2.54 на кожен порт. Сам по собі роз'єм XH2.54 по спекам дозволяє максимальний струм 3A, однак зарядний пристрій VIFLY ToothStor обмежує цей роз'єм 1.5A., але через BT3.0 - 3А. В інструкції зауваження "не підключати одночасно на один порт BT3.0 та XH2.54".

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб залишити коментар

Ви повинні бути зареєстровані, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Створіть обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Увійти

Вже маєте обліковий запис? Увійдіть тут.

Схожі теми

Назад
Зверху